Gençleştiren Sebzeler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Gençleştiren Sebzeler
Akdeniz Mutfağı’nı en sağlıklı mutfaklardandır. İçinde bulunan sebze ağırlıklı yemekleri antioksidan özelliği taşır.

Provitamin A:

En çok havuçta bulunan Provitamin A ayrıca taze biber kayısı yeşil yaprdoaklı sebzeler salata ve zeytinyağında da bulunur.

C Vitamini:

Çok kuvvetli bir antioksidan olan C vitamini demirin vücutta emilimini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. En çok kuşburnunda bulunur. Ayrıca ısırgan otu maydanoz taze biber brokoli Brüksel lahanası kiviportakal mandalina ve limonda C vitamini vardır.

E Vitamini:

Kanser oluşumunu engeller. Fındık badem ceviz zeytin ve zeytinyağı E vitamini açısından zengindir.

Selenyum:

Bağışıklık sistemini aktive eden selenyum en çok balık kabuklu yemişler ve baklagillerde bulunur.

Çinko:

Güçlü bir antioksidan olan çinko deniz ürünleri süt ve süt ürünlerinde bulunur.

Likopen:

Zararlı kolesterolün serbest radikaller tarafından okside olup damar çeperine çökmesini önler. Böylece damar sertliği kalp ve damar hastalıklarından korur. Domates karpuz portakal greyfurt gibi besinlerin kırmızı rengini likopen verir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt