Genç Görünmek İçin Yapılması Gerekenler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Genç Görünmek İçin Yapılması Gerekenler
genç görünme yöntemleri, genç görünmek için, genç görünme yolları, genç görünme yolları, genç gösteren öneriler, genç görünmek için neler yapılmalı, gençleşmek için tüyolar, gençleştiren öneriler

Genç görünmek sadece bakımla bitmiyor. Giydiğiniz kıyafet, seçtiğiniz aksesuarlar, saçınız, makyajınız kısacası herşeyiniz görünümünüzü etkiliyor. Tavırlarınızı ve konuşmalarınızıda unutmamak gerek. Tüm bu saydıklarım ve daha sayamadığım birçok şey yaşınızın izlerini taşıyabiliyor. Olduğunuzdan daha genç görünmek istiyorsanız yapacaklarını çok basit; uzmanların önerilerine kulak vermek.




1. Siluet…
Önce uzaktan bakıldığında kimlerin genç göründüğünü bir düşünelim… Boyu uzun veya kısa hiç önemli değil; eğer ince bir silüeti varsa, biraz da hareketliyse ve sırtını dik tutabiliyorsa, o kişinin yaşını tahmin etmek zorlaşır. Dolayısıyla, kadın veya erkek olsun, fazla olan her kilosuyla yaşına yaş katar. Genç görünmenin ilk koşulu ince bir silüete sahip olmaktır. İlle de çok zayıf olmak da şart değil, ama çok kilolu olmak insanı hem yaşlandırıyor, hem de yavaşlatıyor…


2. Canlılık…
Canlılık, yani sağlıklı olmak insanı en azından genç tutar. Kendini oyalamak, hareket halinde olmak sizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştıracağından, yüzünüze de mutlu bir ifade verecektir. Yüzünüzde çok mu kırışık var… Gülümseyin! Genç insanlar bile gülerken yüzleri kırışır. Mutlu bir ifade ve gülümsemeyle yüzünüz kırışsa bile mutsuz bir yüzden daha genç gösterecektir sizi… Bunu da unutmayın: Gülerken yüz adalelerine jimnastik yaptırarak kırışmasını ertelemiş oluyorsunuz. Sanılanın aksine gülmek yüzü kırıştırmaz, kırışmasını önler; somurtmak ise, yüzün sarkmasına yol açar.


3. Giyim kuşam…
Bilindiği gibi, sportif giysiler erkek veya kadın olsun insanı genç gösteriyor… Üstelik fazla kiloları da gizliyor. Ayrıca jean’ler günümüzde her yerde, zaman kullanılabilir bir giysi olarak kabul ediliyor ve şık modelleri ile insana zengin seçenekler sunuyor. Elbise giymeyi seviyorsanız, sade ve vücuda yakın, eteği fazla uzun olmayan modelleri tercih edebilirsiniz. Kısa etekler, kısa tişörtler de gençlik veriyor insana. Dar pantolon, şık bir tişört ve spor ayakkabılar; kısa etek ve ceket altına az topuklu bir ayakkabı, vücuda yakın bir elbise ve kısa bir ceket ile şirin bir sırt çantası… Örnekler sayılamayacak kadar çok; gençlere bakın yeter!


4. Renkler…
İşte en önemli konumuza geldik! Giysilerden makyaja ve saçlarınıza kadar seçeceğiniz renkler sizin gençliğinizi ve güzelliğinizi vurgulamalı, sizi soldurup yaşlandırmamalı. Koyu renkler yaşlı gösteriyor insanı. Nedense bizim ülkemizde kadın, erkek renk konusunda biraz cesaretsiziz. Siyah, kahverengi ve gri tonlarıyla oynamayı yeğliyoruz. Kış sezonu geldiğinde vitrinlere hakim olan renkler de bunlar; aynı şekilde makyajımıza da… Bir toplantıya gittiğinizde çevrenizde siyahlara bürünmüş insanlar görüyorsunuz! Oysa renk seçeneğimiz o kadar çok ki, üstelik günümüzde rengin her türlüsünü kullanabileceğimiz bir moda anlıyışı hakim… Açık tonlarla ve pastel renklere asılın. Makyajınızı abartmayın, hafif bir makyaj yapın ama renk kullanın! Bu konuda bir renk uzmanına danışabilirsiniz. Renk analizi yapan uzmanlar giyim renklerini, saç rengini ve ona uyan makyajınızı; giyim tarzınızı ve hatta aksesuarlarınızı bile saptıyarak size rehberlik yapıyorlar.


5. Saçlar…
Hep kısa saçın insanı genç gösterdiğine inanılır. Kadınlar nedense biraz yaş aldı mı, saçlarını kestirir, hareketli saç modelleri seçer ve alnını da açar. Kahkül çocukluğumuzda kalır. Davetlerde, sahne sanatçılarının saç modelleri uygulanır. Oysa bu ağır modeller genç bir kızı bile yaşından fazla göstermekte… Uzun ve dalgalı ya da dümdüz omuzlara inen saçlar görünümünüze gençlik katar. Kısa saçı seviyorsanız, o zaman kısacık kestirin ve mümkün olduğu kadar da düz bırakın. Kahkül hem alnınızdaki ve iki kaş arasındaki kırışıkları gizler, hem de en azından on yaş gençleştirir insanı. Elbette teninizin rengine uyan, yüzünüzü aydınlatacak ya da bakışlarınızı vurgulayacak bir saç rengi de harika olacaktır.




6. Biraz da bakım…
Cilt ve vücut bakımınız çok önemli. Beslenmenizde vitaminleri eksik etmeden cildi dışardan da desteklemelisiniz. Doğal giysiniz olan derinin sağlıklı yaşaması için en önemli ihtiyaçları temizlenmek ve nemlendirilmektir. Sabah akşam cildinizi bir temizleyici ile temizleyip tonikle canlandırın. Doğru seçim çok önemli: Cildinizin seveceği temizleyici ürünleri seçme konusunda parfümerideki satış uzmanından yardım alabilirsiniz. Cildiniz temizlendikten sonra en önemli bakım malzemeniz bir nemlendirici olacaktır. İşte bunlar temel bakım malzemeleriniz. Zaman zaman da bir maske ile cildinizi uyandırıp canlandırabilirsiniz. Cilt mevsim dönümlerinde özel bakımlara gereksinim duyar.

7.Tavır…

Eğer hala denemediğiniz bir şeyler kaldıysa yeryüzünde, siz gençsiniz. Ama konuşmaya “… bizim zamanımızda… ” diye başlayanlardansanız, genç görünümünüz konuşmaya başladığınız an biter. Günümüz dünyasına ayak uydurmak için gençleri dinleyin, onların diliyle konuşun ve onlar gibi bakın dünyaya; en azından her an nasihat veren bir yaşlı konumuna getirmeyin kendinizi. Sağlığınızla ilgili konuların üzerine gidin, asla ihmal etmeyin ama bu sorunlar sohbet konusu olmasın. Unutmayın, sağlık sorunlarından söz açmak yaşlılık işaretidir.
 
yakup_281

yakup_281

Üye
valla hiç boşuna uğraşmasınlar okadar boya sürerlerse cildi de mahvederler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
694
Cevap
0
Görüntüleme
508
Cevap
5
Görüntüleme
967
DarkredBlue61


Üst Alt