Gece Sesleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Gece Sesleri
Ayşe Kulin’in 2004 yılında Remzi Kitabevi tarafından yayımlanan kitabı 256 sayfadan oluşuyor. Bugünlerde özel bir televizyon kanalında dizi olarak yayımlanan eser, bu nedenle kitap gündeminde ön sıralarda yer alıyor. Ayşe Kulin’in daha önce de Köprü ve Geniş Zamanlar isimli eserleri televizyona uyarlanmıştı. Sürükleyici bir dille yazılan eser, bir ailenin mahrem tarihini anlatıyor. Eser, anne-kız çatışmalarını ve aile içi ilişkileri 1960′lı yılların siyasi havasında ele alıyor. Kitapta yer alan olaylar 27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül tarihlerine denk geliyor.

Dört kuşağı içine alan anne-kız ilişkileri, aile içi çatışmalar, sık tekrarlanan askeri darbelerin değişik kuşaklar üzerindeki izleri… Geçmiş araştırılırken ortaya çıkan sırlar, ertelenmiş, söylenmiş sevgi sözleri, dolayısıyla pişmanlıklar… Kulin, Egeli büyük bir ailenin 40′lı yıllardan başlayarak günümüze kadar gelen öyküsünü anlatıyor.

Arnavutköy Amerikan Kız Kolejinden mezun olan Ayşe Kulin, gazete ve dergilerde editörlük ve muhabirlik, televizyon, reklam ve sinema dünyasında ise senaristlik, sanat yönetmeliği ve sahne yapımcılığı gibi görevler yaptı. İlk kitabı 1984 yılında yaımlanan “Güneşe Dön Yüzünü” öykülerden oluşmaktadır. Kulin’in diğer kitapları şunlardır: Bir Tatlı Huzur, Adı: Aylin, Geniş Zamanlar, Sevdalinka, Füreya, Köprü, Nefes Nefese, İçimde Kızıl Bir Gül Gibi, Kardelenler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
15
Görüntüleme
519
MAERKEK
Cevap
0
Görüntüleme
550
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
376
Doğuş Pertez


Üst Alt