Fraps programı kullanımı (resimli anlatım)(oyun içinde video kaydetmek için)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erenatly1

Üye
    Konu Sahibi
Fraps programı kullanımı (resimli anlatım)(oyun içinde video kaydetmek için)
Fraps indirip kuruyoruz. kurduktan sonra fraps programını açıyoruz.



Kırmızı ile gösterilen yerlere dikkat. Half size - size senin kaydedeceğimiz video nun resolutionı ile ilgili. Yani oyunu 1280X1024 te oynuyorsanız size seçili ise kaydedilen videonun boyutuda 1280X1024 olacak. Half size da ise bu oran ikiye bölünecek. Tavsiyem Half size seçeneğini kullanmanız. Yandaki frame sayısını 25 olarak ayarlıyoruz. Eğer videomuzda oyundaki müziği de duymak istersek record Sound kısmı seçili kalıyor. İşin en önemli yeri F9 tuşu. Herhangi bir oyunda Fraps programı açıkken F9 tuşuna bastığımız anda ekrandaki görüntü video dosyası olarak kaydedilmeye başlanır. Tekrar F9 a basınca da kaydetme işlemini durdururuz.

Şimdi Frapsı yükledik, ayarları yaptık. Frapsı simge durumuna küçültüyoruz. o zaten arka planda çalışmalı ki videomuzu kaydetsin. Oyunu açıp replays kısmına gelip videosunu yapacağımız tekrarı seçip oynatmaya başlıyorsun. Tavsiyem, elin F9 tuşunda olsun replay başlar başlamaz basmalısın. Daha sonra kayıt başlıyor. Elindeki joystick veya klavyeden kamera açısını değiştirebilirsin. Replay bitince tekrar F9 a basıyorsun, soldaki fraps sayıları kırmızdan sarı renge dönüyor.

Şu ana kadar Fraps ile bir video dosyası oluşturduk. Bu video dosyası eğer Frapsın yükleme klasörünü değiştirmemişseniz C:\Fraps klasörünün altında oluşturulur. Ben bu adımları yaptım. Size oluşan dosyanın boyutunu göstermek istiyorum:



Gördüğünüz gibi video boyutu 80 mb (half size seçiliyken boyutu bu. size seçiliyse Frapsta, bu boyut 170-180 mb'a çıkıyor) her replay 80 mb olacaksa yer sınıntımız oluşabilir. Bunun içinde video yu işleyip çevireceğiz. Bu işleme başlamadan bilgisayarımızda yüklü codec olmadığını varsayrak K-lite codec paketini indirip kuruyoruz. Daha sonra Virtual_dub programını indirip, zipten bir klasörün içine çıkartıyoruz. Bu adımları tamamladıktan sonra video işleme kısmına geçelim.

Virtual-Dub programını çalıştırmak için zipten içine çıkardığımız klasöre gelip Virtualdub.exe dosyasını çift tıklıyoruz. Ana penceremiz şu şekilde



Burada önce işliyeceğimiz dosyayı açacağız. Bunun için menüden File--->Open Video File deyip Fraps klasörünün içindeki video dosyasını seçiyoruz ve aç diyoruz.




Daha sonra ayar yapacağız. Bu ayarlar : Üstteki menüdeki video bölümünden Compression sekmesini açıyoruz. Açılan pencerede sol taraftaki listeden Xvid MPEG-4 Codec'i bulup üstüne 1 kere tıklayıp sağ taraftan configure diyoruz. ve orda açılan pencerede Two passes seçiyoruz. Başka bir ayar değiştirmeden ok ve ok diyerek ayar pencerelerimizi kapatıyoruz.



Artık sadece videoyu çevirme komutunu vermek kaldı. Bunun için File menüsünden SAVA AS AVI seçeneğini seçiyoruz ve açılan pencerede kaydetme yeri, dosya ismi bilgilerini giriyoruz.Kaynakwh:





Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 1055x466 ve 186KB)
Resimi büyültmek için tıklayın. Orjinal Boyut: 1055x466





Artık kaydet tuşuna basarsak video işlenmeye başlar. Bu işlenme görüntüsünü ekrandan izleyebilirsin. Bilgisayarın konfigürasyonuna göre 20 saniye ile 5 saniye arasında değişir. İşlem bitince program elde ettiği video dosyasını kaydeder.burda kaydettiği iki dosya arasındaki boyut farkını görebiliriz.




80 mb 9.5 mb a düştü. Bu dosyayı her türlü divx-player programı ve cihazı ile oynatabilirsin.

Umarım yeterince basit ve açıklayıcı anlatabilmişimdir. Söylediğim şekilde adım adım uygularsanız her dediğimi bir sorun çıkmadan halledersiniz. Bu yöntemi sdece Pes yada Fifa da değil Video kaydı yaptığınız tüm oyunlarda kullanabilirsiniz.
 


sekinardi

sekinardi

Üye
bişey soracam ben bu videodaki kaydetme dakikasını nasıl ayarliyacaz 20 saniye kaydediyorda
 

kemal001kemal

Üye
Kardeş çok teşekkür ederim

--------------- Ekleme ---------------

Kardes videoyu kücülttükten sonra bazı yerlerde donuyor onu nasil halletcez
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Diğer Windows İşletim Sistemleri Windows XP İçin Dock Programları
Cevap
0
Görüntüleme
333
ömer talat katı
ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
879
ömer talat katı


Üst Alt