1. Siteyi tamamen reklamsız görüntülemek için; hemen şimdi Giriş Yap veya Kayıt Ol

Firinda Patlican Kebabi

  • 10 Kasım 2008
  • 24659 Okunma
  • 0 Yanıtlar
0/5, 0 Oy

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

  1. 500 gr orta yağlı koyun kıyması
    1 kg orta boy patlıcan
    1 kg domates
    2 soğan
    4-5 adet yeşil biber
    tuz, karabiber, kırmızı biber
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2-3 diş sarmısak

    1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin. Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin. Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletin. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu islemi tüm malzemeye uygulayın. Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin cöp şişler gecirin. Ve tepsiye yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soganı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün. Yesil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin. En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 dakika pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın.
     
Yüklüyor...
Benzer Konular - Firinda Patlican Kebabi
    Tas Kebabı Et Yemekleri 29 Mart 2013
    Bahçıvan Kebabı Et Yemekleri 29 Mart 2013
    Kağıt Kebabı Et Yemekleri 25 Mart 2013
    Sahan Kebap Et Yemekleri 25 Mart 2013
    Manisa Kebabı Et Yemekleri 25 Mart 2013
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
28/07/2016 - 17:29