Faydalı bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Faydalı bilgiler

Pasta keserken
Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz.

Tavuk pişirirken
Tavuğu pişirmeden önce 1 tatlı kaşığı tozşekerle ovun ve bir süre beklettikten sonra pişirin.

Bayat ekmekler için
Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağına ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

Tereyağını kızartırken
Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz.

Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için
Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Etin yumuşak olmasını istiyorsanız
Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek.

Kalamarın lezzetini arttırmak için ve...
Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın.Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.

Evde yoğurt yaparken
Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.


Yemeğin Lezzeti İçin
Soğanı doğrayıp yağda kavururken çay kaşığı toz şeker ilave edin. Yemek piştikten sonra lezzetini siz de fark edeceksiniz.

Donmuş çikolata ve tereyağı

Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz.
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
386
rear2011
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
436
Baydırman
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
462
Gulu Gulu


Üst Alt