Facebook Kelimelik oyunu hakkında bilgi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Facebook Kelimelik oyunu hakkında bilgi
Kelimelik oyunu size verilen harflerle kelime üretmeye çalıştığınız bir facebook oyunudur. Başta bir kelime masaya oturtturulur. Bu kelimelerin bağlantılarından yani harflerinden kelimeler türetilir. Kelimelik sizinde yakından tanıdığınız SCRABBLE oyunu ile eşdeğerdir. Çeşitli kelime bazları haliyle güzel oynanabilir. Bunları arkadaşlarınızla bir masa kurarak oynayabilirsiniz. İyi puan tablonuz var ise bu oyunu bilen kişilerle iyi ve keyifli bir oyun tecrübesi yaşayabilirsiniz.

Kelimelik gerçekten zevkli bir oyundur. Yapı itibariyle SCRABBLE oyununa benzese de ondan daha iyi bir oyundur. Çünkü bu kelime bazlı bir oyundur. Kelime sayısı ve üreteceğiniz kelime ne kadar fazla ise o kadar fazla şansınız olmaktadır. Kelimelerin ve harflerin bittiği yerde puanlar konuşulmaktadır. Ne kadar fazla puanı olan masayı galip kapatmaktadır. Bu oyun sayesinde kazanabileceğiniz yeni şeyler olabilir. Daha fazla anlamlı olara kelime bilirsiniz. Kolaylıkla elinizdeki harflerle cümleler oluşturabilirsiniz. Oyun ister online olarak isterse kendiniz tek başınıza bilgisayarlara karşı oynayabilirsiniz. Oyuna hiçbir şekilde dışarıdan katkı sağlanamaz. Çünkü oyunda hiçbir para geçmemektedir. Bu paralarda Türk oyuncuların çok şikayetçi olduğu Facebook oyun parası dahildir. Çünkü oyunda sadece konuşulan ve iş gören tek şey yetenek ve kelime hafızasıdır. Kelime hafızanız güçlü fakat ben yine kelime öğrenmek istiyorum diyorsanız haliyle kolaylıkla bu oyunu oynayabilirsiniz. Her nedenle oyuna ancak bir sözlük yardımıyla daha başarılı olursunuz.Oyunda yapı itibariyle Arap kökenli harfleri rahatlıkla koyabilirsiniz. Çünkü bazı Türkçe kelimeler arap kökenli sayılmaktadır.

Kelimelik oyunu genel grafik ve yapı itibariyle herkesin kolayca oynayabileceği tarzdadır ve kolay bir arayüze sahiptir. Fakat oyunda tek eksik bazı kullandığımız kelimeleri sözlük ile oluşturduğu için yanlış saymasıdır. Bunun dışında kelimelik oyunu tam anlamıyla bir eğitim oyunudur. Bu tip oyunları seviyorsanız kelimelik oyununu da mutlaka denemelisiniz.
 


Üst Alt