Facebook Candy Crush Saga oyunu hakkında bilgi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Facebook Candy Crush Saga oyunu hakkında bilgi
Candy Crush Saga facebook, android, iphone gibi platformlarda oynanabilen ve aynı zamanda rekor indirme ve facebook’ta aylık 100 milyondan fazla oynanma sayısına sahip popüler bir zeka oyunu. Yazımızın başında Candy Crush Saga Hileleri de verdiğimizi belirterek oyunun detaylarına geçelim. Candy Crush Saga‘da oyunun ana teması şekerler üzerine kurulu. En basit hali ile oyunu anlatacak olursak aynı renkteki 3 veya daha fazla şekeri bir araya getirerek patlatıyoruz. Ancak tabi oyun bukadar basit değil. Genelde ilk seviyeler kolay ve bu şekilde geçebiliyoruz ancak ileri seviyelerde oyun git gide zorlaşıyor ve bölüm geçmek olarakda kolay olmuyor. Candy Crush Saga’nın her bölümünde farklı bir görev karşımıza çıkıyor. Örneğin şekerlerin üzerindeki jelleri temizleme, 100000 puan kazan gibi. Candy Crush Saga’nın facebook’ta aylık 100 milyondan fazla oynanma sayısına sahip olan ilk ve tek oyun olması ve android, iphone gibi akıllı telefon tabletlerde de Candy Crush Saga indir me oranının bu denli yüksek olmasının sebebide görevlerin birkaç şekeri bir araya getirmekten ziyade zeka gerektiren görevler olması ve görevlerin özgün olması. Candy Crush Saga’yı benzerlerinden ayıran en büyük özelliğinin bu olduğunu söyleyebiliriz.


Candy Crush Saga’da bu inceleme yazısını yazdığım an itibari ile 500 bölüm bulunuyor ve zamanla yeni bölümlerde tabiki ekleniyor ve bu şekilde devam ediyor. Candy Crush Saga’da belirli levellerde açılan güçlendirici sistemide bulunuyor. Bu güçlendiriciler bize oyunda kolaylık sağlayabiliyor. Ek hamle, oyunu renk bombası ilet başlat, balık şeker gibi güçlendiricileri buna gösterebiliriz. Bunun yanında Candy Crush Saga altın sistemide bulunuyor. Altın ile yeti shop denen dükkandan alışveriş yapabiliyoruz. Ancak bu altınlar gerçek para ile satın alınıyor. Yeti Shop’ta bombastik balık, şanslı zamanlar, lolipop kırıcı güçlendirici paketleri satın alabiliyoruz.

Candy Crush Saga’da oyunun verdiği keyif bir yana arkadaşlarımız arasında da oluşan bölümlerde en yüksek puanı alma, en yüksek seviyeye çıkmaya çalışma gibi durumların oluşması oyuna heyecan katıyor. Oyunun bukadar çok oynayanı olunca doğal olarak oynayan arkadaş sayımızda yüksek oluyor ve onlarla mücadele etmesi oldukça keyifli oluyor. Candy Crush Saga herkesin mutlaka denemesi gereken bir oyun.
 


Üst Alt