Evi YıkıLan Adam BöyLe Kalp Krizi Geçirdi. (Video)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Evi YıkıLan Adam BöyLe Kalp Krizi Geçirdi. (Video)

Mersin'de, TCDD'ye ait arazi üzerine 38 yıl önce yaptığı evi yıkılınca ailesi ile birlikte sokakta kalan 49 yaşındaki Ramazan Davulcuoğlu, kameralara derdini anlatırken kalp krizi geçirdi. Bir anda eşinin kucağına yığılıp kalan Davulcuoğlu, gazetecilerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi sınırları içinde bulunan Özgürlük Mahallesi'nde, Devlet Demir Yolları arazisi üzerine yapıldığı gerekçesiyle geçen aylarda yıkım kararı alınan 86 evin yıkımına başlandı. Yıkılan evlerden birinin sahibi olan seyyar satıcı Ramazan Davulcuoğlu, sığınacak bir yeri olmayınca eşi ve iki çocuğu ile sokakta kaldı. Yıkım sırasında eşyalarının büyük bir bölümü molozların altında kalan Davulcuoğlu ailesi, kurtarabildikleri birkaç yatak ve yorganla aynı sokaktaki bir ağacın altını mesken tuttu.


Yaklaşık iki haftadır sokakta, bir dut ağacının altında yaşayan Ramazan Davulcuoğlu ile eşi Zeynep Davulcuoğlu ve çocukları Şevket ile Tayfun Davulcuoğlu, günlerdir komşularının gönderdiği yiyeceklerle hayatta kalmaya çalışıyor. Şu an taş yığınına dönüşen evini 38 yıl önce yaptığını anlatan Ramazan Davulcuoğlu, arsasını da şu an ismini hatırlamadığı bir kadından bin 100 lira karşılığında aldığını söyledi. Arsayı tapusu ile birlikte aldıklarını, kandırıldıklarını yıkım işi ortaya çıkınca anladıklarını belirten Davulcuoğlu, şöyle konuştu: "Şimdi benim gibi olan 86 kişinin evini yıkıyorlar. Eşyalarımızın büyük bölümü molozların altında kaldı. Biz yıkım başlamadan önce vali beyle görüştük. Bize mağdur olmamamız için 6 ay ile 1 yıl arasında kira bedeli ödeneceğini söylediler. Ancak bu para bize verilmedi. 21 kişiye kişi başına 300 YTL verdiler. Zaten bu parayı birçok kişi almadı, iki haftadır burada sokakta yaşıyoruz. Ne işe gidebiliyoruz ne de başka bir şey yapabiliyoruz. Komşuların getirdikleriyle karnımız doyuyor. Bir simit tezgahımla bir kimliğim var, bunu da ben devlete teslim etmek istiyorum."


KALP KRİZİ GEÇİRDİ


Yaşadıkları sıkıntıları yere serdikleri bir kilim üzerinde oturan eşi Zeynep Davulcuoğlu'nun yanına gelerek anlatmayı sürdüren Ramazan Davulcuoğlu, cebinden çıkardığı sigarayı yaktıktan hemen sonra fenalaştı. Eşinin kucağına yığılıp kalan Davulcuoğlu, röportaj sırasında kameralar önünde çırpınmaya başladı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Ramazan Davulcuoğlu'na önce çocukları Şevket ve Tayfun Davulcuoğlu ile çevrede bulunan vatandaşlar müdahale etti. Eşi Zeynep Davulcuoğlu ise kucağına yığılıp kalan kocasının kalbine eliyle masaj yaptı. Kocasının kalp hastası olduğunu ve daha önce by-pas ameliyatı geçirdiğini söyleyen Zeynep hanım, evlerinin yıkılmasından sonra hastalığının ağırlaştığını belirtti. Kalp krizi geçiren Ramazan Davulcuoğlu, gazetecilerin haber vermesiyle olay yerine gelen ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede serum bağlandığı öğrenilen Davulcuoğlu, tedavi altına alındı.


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt