En öldürücü 10 hayvan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
siego and bp

siego and bp

Üye
    Konu Sahibi
En öldürücü 10 hayvan
Sık sık bilgi yarışmalarında, "dünyada en çok ölüme sebebiyet veren hayvan hangisidir" gibi sorular görüp, çoğu zamanda cevabı tutturamamışızdır. dünya üzerindeki en öldürücü 10 hayvan




zehirli kurbağa
bir kaç ismi olmakla birlikte biz ona zehirli kurbağa diyelim, işte yarım pintlik boyutlara sahip bu kurbağalar öpülmeyecek derecede tehlikeli, ayrıca yırtıcı hayvanları kendilerinden uzak tutmak için arkalarından sümüksü akıtabilirler. bu kurbağaların her biri 10 insanı öldürebilecek kadar üretebilir.




afrika buffalo
iki keskin boynuzu, 1.7 metre boyu, 3.4 metre uzunluğu ve 500-900 kg arasında değişen ağırlığı ile devasa bir yapıya sahip olan bu hayvanla hiçte karşılaşmayı göze almazsınız. Ayrıca diğer isminin afrika buffalosu olduğunu söylemek gerek.




kutup ayısı
kutup ayısı, etoburların en büyüğü olarak lanse edilir. 300-600 kg arasında değişen ağırlıkları ve 2.6 metreye kadar boylarının uzayabildiğini, karada, suda, buzda hareket edebildiğini de göz önüne alırsak kesinlikle uzak durmamız gereken bir hayvan.




Fil
Her fil kadar arkadaş canlısı değil. Filler, dünya etrafında 1 yılda ortalama 500'den fazla insan öldürür. Evcilleştirilmek istenmeleri, günlük yaşamdaki işlerde çalıştırılmak istenmeler ve dişlerinin getirisinden iştahlananların saldırılarından dolayı pekte huzur bulamayan bu hayvanlar en çok 7,5 tona kadar varan ağırlıkları ve 2-3 metreye kadar uzayan boylarıyla karasal hayvanların en irileri arasında.




avustralya tuzlu su timsahı
avustralya tuzlu su timsahı, sinsice kıyı ve nehirlerde dolaşması, avını sabırla beklemesi ve yakaladığında önce boğması ve ardından parçalara ayırarak yemesi en belirgin özelliğidir, ayrıca yeryüzünde yaşayan en büyük sürüngendir.




afrika aslanı
Afrika aslanı, kocaman azıdişleri, jilet kadar keskin pençeleri ve yıldırım kadar hızlı oluşu onu hayvanlar arasında kral yapmaya yetiyor.




Büyük beyaz köpekbalığı
Büyük beyaz köpekbalığı, kan kokusuna karşı zaafiyeti ve bu yüzden yakaladığı avına kaçacak delik bırakmayan, suların en büyük hakim etoburu olan bu hayvanı türkiye karasularında da bulunduğunu bilmekteyiz.




denizanası
beyinleri olmayıp, sinir sistemleri ile hareket eden ve tepki gösteren denizanaları 15 ayaklı ve her ayağında 60 dokunaç, bu dokunaçlardan da 60 insanı öldürebilecek düzeyde 5,000 ısırıcı hücreden akıtılan toksinin var olduğunu göz önüne alırsak, kesinlikle uzak durulması gereken bir hayvan türü.




asya kobrası
en zehirli yılan ünvanına sahip olmamasına rağmen, bu asya kobrası asyada ki yılda 50,000 insanın ölümünden en çok sorumlu tutulan yılan olarak görülüyor.




sivrisinek
bu sivrisineklerinin bazıları size sadece bir kaşıntı miktarınca rahatsızlık verirken, bazılarıysa sıtmaya sebep olan parazitlerden dolayı yılda 2 milyon insanın ölümüne sebep olmakta.. bildirinin başındaki sorumuzun cevabınıda almış olduk sanırım.
 


anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürü verdim
 
siego and bp

siego and bp

Üye
    Konu Sahibi
sağol ama ben göremiyorum:(:(
 
catalfleg

catalfleg

Üye
Herkesın korkacaqı bı seyler war demek kı :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt