En iyi ve etkili bit ilacı markası nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
En iyi ve etkili bit ilacı markası nedir?
Bitlenme ne kadar olağan üstü olarak görülse de, belli dönemlerde insanların başına gelmektedir. Bu dönemlerde kullanılacak olan en iyi bit ilaçları ve bu bit ilaçlarının markaları hangisidir kaç para yani fiyatları ne kadar merak ediliyor.

Saç bitini tedavi etme
12 aylıktan küçük bebekler için ya da hamileyseniz veya emziriyorsanız ya da hassas bir cildiniz varsa, bir doktora danışınız. Kimyasal ilaçlarla temizleme yerine elle toplama önerilebilir. Saç biti ilaçları reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilir. Belirtilen kullanım talimatlarına uyunuz. Kullanılan ürünlerin göze kaçmamasına dikkat ediniz;gözleri bir havlu ya da elbezi ile kapatınız ve urunu uygularken eldiven kullanınız. Kullandıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

Bit için çözüm önerileri
ilaç uygulamasından önce (ya da sonra) saç kremi kullanmayınız. Isı ilacı etkisiz hale getirebileceğinden, ilaç uygulamasından sonra saç kurutma makinesi kullanmayınız. ilacı uyguladıktan sonra 1-2 gün saçı yıkamayınız.

İlaçtan sonra urunun etkili olup olmadığını kontrol edin. Saçı ince dişli bir tarak ile tarayıp, tarağı kağıt mendil veya bir bez ile sildikten sonra her hangi bir hareket görüp görmediğinize bakin. Bitler hala canlı ise, saç biti kullandığınız ilaca dirençli olabilir. Saçı yıkayıp farklı bir bile. ime sahip başka bir ürün (eczacınıza sorunuz) ile yeniden ilaçlayın. Eğer diğer ilaç da etkisiz olursa saçın her gün kontrol edilip, bitlerin ve sirkelerin ince dişli tarak ve tırnak uçları ile toplanması geriye kalan tek seçenektir. Bu işlem çok zahmetlidir ama dikkatlice uygulanırsa, zamanla saçın bütün bitlerden ayıklanması mümkün olacaktır. İşlem sırasında büyüteç kullanılması yumurta ve bitlerin daha kolay görülmesinde yardımcı olabilir.

Tarakları, fırçaları, başlıkları ve yatak takımlarını kontrol ediniz. Taraklar ve fırçalar 10 dakika sureyle (50 derecenin üzerinde) deterjanlı sıcak suya yatırılabilir. Yatak takımları, giysiler ve havlular çamaşır makinesinin sıcak yıkama programında yıkanabilir ya da kurutma makinesinin sıcak programında kurutulabilir. Yıkanamayan ya da kuru temizleme yapılamayan şeyler -örn. şapkalar, en az dört gün sureyle bir plastik torbada tutulabilir. Sirkelerin toplanması şart değildir. Saç bitinin toplum içinde yayılmasını azaltmanın en iyi yolu, çocuğunuzun saçını haftada bir kontrol etmektir.

Bit tedavisi
Bitlenme tedavisinde hasta ve yakın çevresi tedaviye alınmalıdır.

Tedavide Gamma benzene hexachloride, Benzyl benzoat, Permetrinin losyon veya şampuan formları kullanılır.
Gamma benzene hexachloride ve Benzyl benzoat bitleri öldürür, sirkelere etki etmez. Baş bitlenmesinde seçilen ilacın, şampuan formları ile saçlar yıkanır. Sirkeler tek tek mekanik olarak temizlenir. Gövde bitlenmesinde hasta seçilen şampuanla banyo yaptıktan sonra elbise ve çamaşırlarını değiştirmelidir.Giysiler kaynatılıp, sıcak ütü ile ütülenmedir.
Kasık bitlenmesinde seçilen ilacın losyon formu ile özellikle pubik ve perianal bölgeye olmak üzere fazla kıllı kişilerde bacak, göğüs ve aksillaya sürülmelidir.İlaç 8-10 saat vücutta bırakılmalıdır. Sürenin sonranın hastaya yıkandıktan sonra dezenfekte edilmiş çamaşır giymesi önerilmelidir.

Gamma benzene hexachloride ve Benzyl benzoat topikal kullanıldığında ilaç deriden absorbe olur. Bu nedenle yeni doğanlarda, küçük çocuklarda ve hamilelerde kullanılmamalıdır. %7-8lik baume de perou pomadı veya permetrin kullanılmalıdır.

Son zamanlarda Ivermectin (Stromectol) tek doz 200 mikro gr/kg tek doz verildiğinde biti eradike ettiği bildirilmektedir.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Yok Artık :D
 


Üst Alt