En çok tweet atılan gün

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
En çok tweet atılan gün
En çok hangi gün tweet atıyoruz, en çok tweet atılan illerimiz hangileri...
Dünyanın en büyük mikro blogging sitesi Twitter, Temmuz 2006'da kurulduğunda, fotoğraf sitesi Flickr'dan esinlenerek Twitter ismini almıştı. Twitter, aynı yılın sonlarına doğru Twitter ismini benimsedi.

Bugün sosyal medyanın en güçlü temsilcilerin biri olan Twitter'ın, Şubat 2012 verilerine göre dünya genelinde 465 milyonu aşkın üyesi bulunuyor. Merkezi San Francisco'da bulunan şirketin en çok üyesinin bulunduğu ülke de doğal olarak 107.7 milyon kullanıcıya sahip olduğu ABD.

ABD'nin ardından ikinci sırada 33.3 milyon ile Brezilya, üçüncü sırada ise 29.9 milyon kullanıcıyla Japonya geliyor. Dördüncü sırada 23.8 milyon ile İngiltere, beşinci sırada ise 19.5 milyon kullanıcı sayısıyla Endonezya yer alıyor.

Türkiye'deki kullanıcı sayısı ise 7.2 milyon. Sosyal medya araştırma şirketi Monitera'nın son üç ay içinde 150 milyon tweet'i analiz ederek elde ettiği sonuçları aktaran Metin Kahraman, Türkiye'deki aktif Twitter kullanıcılarının ise 5.3 milyon olduğunu belirtti. Bu rakam, son bir ay içinde en az bir tane tweet atan kullanıcı sayısını temsil ediyor.

Dünya genelinde her gün 175 milyon tweet atılıyor. Türkiye'de bir aylık süreçte her gün atılan tweet sayısı ise 1.7 milyon. Bu her saniye 20 tweet atıldığı anlamına geliyor.

Kahraman, Türkiye'de en çok tweet'in gün içinde 21.00-22.00 arasında atıldığını, bu saat aralığının öne çıkmasında televizyon dizilerinin çok büyük rol oynadığını belirtti. En çok tweet atılan ikinci saat aralığı ise 22.00-23.00. Kahraman ayrıca, her iki saat aralığı arasında çok az bir fark bulunduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de en çok tweet atılan gün ise Cuma. Kahraman, "Hayırlı Cumalar" tweet'inde yaşanan patlamayı belirleyici faktör olarak niteledi.

Monitera istatistikleri göre, Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının yüzde 53'ü erkek, yüzde 47'si ise kadın. Türkiye'deki bir Twitter kullanıcısının ortalama takipçi sayısı ise 151.

İllere göre tweet dağılımına baktığımızda, İstanbul açık ara farkla önde. Türkiye'deki tweet'lerin yüzde 58'i İstanbul'dan, yüzde 13'ü Ankara'dan ve yüzde 11'de İzmir'den atılıyor. Bursa, Adana, Samsun ve Trabzon ise yüzde 18'lik bir pay oluşturuyor.

Türkiye'de bir Twitter kullanıcısının tweet'lerinde 64 karakter yer alıyor. Kahraman, "Hayırlı Cumalar" ve "Günaydın" gibi kısa mesajların, kısa tweet'lerde etkili olduğu görüşünde. Bir tweet, maksimum 140 karakterden oluşuyor.

Tweet'lerin atıldığı platformlarda, mobil cihazlar önde. Türkiye'deki tweet'lerin yüzde 59'u mobil cihazlardan, yüzde 41'i ise internet tarayıcılarından atılıyor. Mobil cihazlarda ise Blackberry üstünlüğü göze çarpıyor.

Tweet'lerin uçuştuğu akıllı telefonların başında yüzde 45 ile Blackberry geliyor. İkinci sırada yüzde 27 ile iPhone var. Üçüncü sırada ise yüzde 14 ile Android yer alıyor.

Hafta içinde, 07.00-19.00 saatleri arasında Blackberry yüzde 52 ile yine tweet'lerin en çok atıldığı akıllı telefon. Hafta sonlarında birincilik yine Blackberry'de olmasına rağmen, tweet atılma oranı yüzde 42'ye düşüyor. Kahraman, Blackberry'den daha fazla tweet atılmasının sebebini, sahip olduğu tuş takımının getirdiği kolaylığa bağlıyor. Kaynak : samanyoluhaber
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt