Sony Xperia Z Efs yedeği alma

Sponsorlu Bağlantılar

anil585

anil585

Üye
    Konu Sahibi
Efs yedeği alma
Arkadaşlar bugün bootloader kilidini açtım. rom yüklemek için giriştim ama ondan önce efs yedeği almak gerekiyormuş imei için. başka cihazlarda root explorer ile efs klasörünün yedeği alınabiliyormuş. ama sony de yok böyle bir klasör. efs nin yedeğini sonyde nasıl alıyoruz? yardımlarınızı bekliyorum...
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
EFS ve IMEI Yedekleme Yöntemi 1:
Android cihazlarımıza bir çoğumuz çeşitli romlar yüklüyor siliyor değiştiriyoruz. Fakat bazı durumlarda geri dönüşü olmayan sorunlarla karşılaşılabilir. İşte bu durumlara fırsat vermemek için IMEI nosunu yedeklememiz gerekli!

IMEI yedeklemenin bir kaç yolu var ama sizlere bunu anlatmak istiyorum.

IMEI kayıtlarının bulunduğu dosya, sistem içerisinde olduğu için telefonunuz root edilmiş olması gerekiyor. Aksi halde bu işlemleri uygulayamayız.

Android telefonunuzu root ettikten sonra IMEI yedekleme işlemimizi yapmamızı sağlayacak olan herhangi uygun bir dosya yöneticisi uygulaması indiriyoruz. Root dizininde efs klasörünü buluyoruz.

efs klasörünü giriyoruz ve nv_data.bin.md5 ve nv_data.bin dosylarını kontrol ediyoruz. Aynı dizinde bu dosya isimleri ile aynı ve sonu .bak ile biten dosyalar varsa onlarla karıştırmayın ve ellemeyin. Bu dosyaların varlığını onayladıktan sonra gönün rahatlığı ile IMEI yedekleme işlemimizi kolaylıkla yapabiliriz.

Root dizinindeki efs klasörünü kopyalıyoruz ve sdcard klasörünün içindeki herhangi bir yere yapıştırıyoruz. Tavsiyem yapıştırmadan önce açıklacıyı bir klasör oluşturmanızdır. IMEI bilgilerimizi sdcard mızına yedeklemiş oluyoruz.

EFS ve IMEI Yedekleme Yöntemi 2:
Nitrality Root'lu cihazların efs ve imei yedeğini alıp, gelişmiş özellerikleriyle kişiselleştirmenizi ve ince ayar yapmanızı sağlar.


EFS yedeği alınamayan Samsung android cihazlar için IMEI yedekleme ve kurtarma yöntemi
S5830i'de (sanırım ayrıca GT-S6102S, yani Galaxy Duos ve GT-S5360, yani Galaxy Y gibi bir kaç farklı modelde de bu şekilde) cihaz bilgilerini yedeklemenin yolunu buldum sanıyorum. Buldum derken ben keşfetmedim, bunu belirteyim. Yabancı bir siteden buldum.

Bu işte yeniyim ancak anladığım kadarıyla Samsung'un bir çok modelinde IMEI vs... telefona özgü bilgiler EFS klasöründe tutuluyor ancak bazı modellerde bu klasör boş oluyor. Benim başıma da bu geldi ve klasör boş olduğu için bazı yedek alma uygulamaları çalışmadı. Özellikle IMEI yedeği almadan sakın rom yüklemeyin falan diye de okuduğum için "tamam dedim şimdi yandık". Neyse ki biraz araştırınca farklı bir klasörde bu verilerin tutulduğunu öğrendim.

Bu işlemi Galaxy Toolbox isimli uygulama ile yapabiliyorsunuz. İşlem adımları aşağıda aktarılacak ancak bundan önce sizden bir ricam olacak.

Şimdi aklımdaki fikir şu; S5830i (bahsettiğim diğer bir kaç model de dahil) kullanıcıları aşağıda verdiğim yöntemi kullanarak bu sistem dosyasının yedeklerini alsınlar ve bana ulaştırsınlar. Ben de hex editörü ile farklı kullanıcılardan gelen verileri karşılaştırarak dosyalarda aynı olan ve farklı olan yerleri bulmaya çalışacağım. Eğer farklı olan noktalar çok fazla değil ise (atıyorum mesela dosyanın sadece 5 yerinde farklılık vardır, biri IMEI'dir, biri telefon modelidir, biri seri numarasıdır vs... eğer çok değişiklik var ise zaten bu iş olmaz. Yani yine olur da o kadar uğraşamam sanırım) bunların neler olduğunu ve yerlerini benim kendi telefon yedeğim ile de karşılaştırarak bulabilirsem IMEI'si veya telefon bilgisi silinen arkadaşlara yardımcı olabiliriz. (sorun yaşayanlara bu dosyayı sıfırdan oluşturup göndereceğim ve sorunlu telefonlarını bu dosyayı restore ederek kurtarabilecekler diye umuyorum).

Tabi bunun için gönüllü olmanız gerekiyor. Şunu söyleyeyim; bu dosya telefonunuz ile ilgili eşsiz bir veri içeriyor. Yani dünyanın başka hiç bir yerindeki başka bir telefon ile aynı olamaz bu veriler. Bu bilgilerin başka biri tarafından kullanılması da sizin açınızdan sıkıntı oluşturabilir. Beni forum içinde daha önce alış veriş yaptığım kişilere sorabilirsiniz, kimseye zararım dokunmaz, tek amacım zorda olanlara yardım etmektir.
 

Benzer Konular

anil585
Cevap
37
Görüntüleme
2K
Invoke
    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK


Üst Alt