Dünyanın konuştuğu çocuk hayatını kaybetti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın konuştuğu çocuk hayatını kaybetti
Depremin vurduğu Van'dan gelen bir hikâye tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğdu.
Depreme bir internet kafede yakalanan ve saatler sonra enkazdan çıkartılan 13 yaşındaki Yunus, ambulansla Erzurum'a sevk edilirken hayatını kaybetti.
Tüm Türkiye, sabah saatlerinde onun kurtuluş hikâyesiyle moral bulmuştu. İsimsiz bir kahramanın gövdesi, Yunus Geray'a siper olmuş, bu sayede beton yığınlarıın altında kalmaktan kurtulmuştu. Binaya gelen ekipler 10 ceset çıkardı içeriden. Tam umutlar tükenmişken Yunus'un cılız çığlığı duyuldu gecenin karanlığında. Sesin geldiği yönde çalışmalar yoğunlaştı. Bedeninin yarısı dışarıda yarısı enkaz altında olan Yunus'un, omzunda bir el vardı, parmağında da bir alyans. Elin sahibi ölmüştü. Saatler süren çalışmalar sonunda beton yığınlarının arasından çıkarılırken, tüm Türkiye'nin yüzü günler sonra nihayet gülüyordu.
'EVİMİZDE HİÇ HASAR YOK'
Ancak tam mutlu sonla bitti denirken, beklenmedik bir gelişme yaşandı. Enkaz altında aldığı yaralar minik bededine ağır gelmişti Yunus'un. Enkazdan çıkartıldıktan sonra bilincini yitirdi. Hastaneye kaldırılırken de kalbi durdu, yaşama veda etti. Oysa daha birkaç dakika önce, kendisine çıkartan ekipteki amcalarına ilk iş saati sormuş, "Akşam 10" cevabını alınca da "Eyvah çok geç olmuş babama söylemeyin" demişti...
Yunus'un babası Yusuf Geray, oğlunun enkazdan kol, bacak ve boyun kırıklarıyla çıkarıldığını belirterek gözyaşları içinde anlattı olanları: "Enkazdan çıkarıldıktan kısa süre sonra baygınlık geçirdi. Bir kadın doktor iç kanama geçirdiğini söyledi ve hemen Erzurum'a sevk etti. Hemen ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıktık. Ancak Ağrı'ya varmadan hayatını kaybetti. Kalbi durdu."
9 çocuğu olduğunu, Yusuf'un 8. çocuğu olduğunu ve ilköğretim 4. sınıfa gittiğini söyleyen babanın son sözleri: "Erciş'teki evimizde hiç hasar yok. İnternet kafeye gitmeseydi belki de ölmeyecekti. Ailemizin tek kaybı oğlum oldu." (Sabah Gazetesi)
 


_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Allah Rahmet Eylesin :(
 
Masha

Masha

Üye
Allah rahmet eylesin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt