Dünyanın İlk Fotoğraf Makineleri

Sponsorlu Bağlantılar

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın İlk Fotoğraf Makineleri





Dünyanın ilk dijital fotoğraf makinesi!







1975 yılında Kodachorme ilk dijital fotoğraf makinesini üretirken, ürettiği cihazın torunlarının cebe gireceğini hiç düşünmüş müydü acaba?



Dünya'nın ilk dijital fotoğraf makinesini yapan firma Kodak idi, Kodak araştırmacılarından Steve Sasson tarafından yapılan ilk dijital fotoğraf makinesi, sadece 0.1 megapiksel çözünürlüğe sahipti. Cihaz CCD sensörü ile bir kaset üzerine 23 saniyelik hummalı bir çalışma ile siyah-beyaz fotoğraflar çekiyordu.
Season'un sözleri ile "portatif" olan bu fotoğraf makinesi, 16 nikel kadmiyum pil ile çalışıyor, sayısı belirsiz dijital devre ile bezeniyordu. Şimdiki portatif fotoğraf makinelerinin dedesi olan bu teknoloji harikasının genel devre yapısı, günümüzün modern fotoğraf makinelerinin tamamında -tabii ki de geliştirilmiş- olarak kullanılmakta.
Fotoğraf makinesinin çektiği fotoğrafları gösterebilmek amacıyla da, kasetleri okuyup görüntüyü bir televizyona aktaran bir de yarı-taşınabilir bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyordu.
Kodak, 2001 yılına kadar üretilen ilk dijital fotoğraf makinesinin kendisi tarafından üretildiği konusunda herhangi bir şey yapmadı. Bunun arkasında Steve Sasson'un teknolojiyi kendi üzerine patentlemek için uğraşması olarak düşünebiliriz.
İşte bu ihtiyara saygı ile bakın. Geçen akşam gördüğünüz o komik olayı cebinizdeki telefonunuzdan kayıt edip ölümsüz hale getirdiyseniz, bu ihtiyar fotoğraf makinesi, ve fotoğrafı çekilirken gülümsemeyi yanlış anlayıp otuz iki dişini gösteren Steve abimiz sayesindedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Uzmandede ve haltie


onuraslan

onuraslan

Üye
ilk resimdeki kaç megapiksel dir acabaa
 
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
kop xd
 
arslansem

arslansem

Üye
Harbiden şu en üsteki ne öyle bomba falan mı atıyor :ehe
 
haltie

haltie

Üye
:d: uçaksavarlı fotoğraf makinesi
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Uçakları savmadan önce fotograflarını çekiyor:)
 
Uzmandede

Uzmandede

Üye
Gerçekten çok güzel bilgiler sağolun :oke:
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Reca nederim
 


Üst Alt