Dünyanın en zekî insanı Nadia Camukova: "Türkiye'de okumak istesem ÖSS'yi kazanamam"

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Dünyanın en zekî insanı Nadia Camukova: "Türkiye'de okumak istesem ÖSS'yi kazanamam"
Nadia Camukova, Einstein'ın zekâ testinden 200 puan üzerinden 199.37 aldı. 7 dil bilen Camukova, 25 yaşında dünyanın en genç profesörü oldu.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Moskova Beyin Araştırmaları Enstitüsü tarafından dünyanın en zeki insanı ilan edilen Prof. Dr. Nadia Camukova, "Bugün Türkiye'de üniversiteye girmeye kalksam belki ÖSS'yi kazanamam!" itirafında bulunuyor. Türkiye'deki sınav sisteminin öğrencilerin kapasitelerini körelttiğini söyleyen Camukova, sınav sistemi ile ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok. İnsan hayatını Milli Piyango'dan çekmiyor ki!"
Dünyanın en zeki insanı Camukova, Türkiye'deki üstün potansiyelli insan özelliğinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını iddia ediyor. Türkiye'nin dahilerinin yabancı ülkeler tarafından bilinçli olarak yok edildiğini vurgulayan Camukova, "Bazı üstün zekâlı öğrencilerle normal zekâlı çocuklar aynı ortamda kaynaştırılmaya çalışılıyor. Bu tür yollarla üstün potansiyelli çocuklar yok ediliyor, normalleştiriliyor." diyor. Genç profesör, Türkiye'de televizyon kültürünün insanları tembelliğe sürüklediğine de dikkat çekiyor.
Dünyada genel kabul gören istatistiki verilere göre bir toplumda 1 milyonda 1 dâhi çıktığını söyleyen Nadia Camukova, Türkiye'de üstün potansiyelli dâhi seviyesinde en az 70 insanın olması gerektiğini belirtiyor. Türkiye'de bulunan 70 dâhiden en az 60'ının normalleştirilerek çürütüldüğünü öne süren genç profesör, yeni doğmuş çocuklarla 7-8 yaşına kadar gelmiş olanları kurtarmanın mümkün olduğunu anlatıyor. Camukova, Rusya'daki sistemi ise şöyle özetliyor: "Bu iş devlet politikası olmalı. Bunun içine o çocuğun doğduğu günden itibaren sağlık kontrolü ile birlikte beyin kontrolü gelişmesini inceleme işi devreye girer. 1 yaşına kadar her 15 günde bir, eve gelerek çocuğu kontrol eden doktorları olan ülkeler var. Bunlardan biri Rusya. 1 yaşını doldurana kadar doktor çocuktan sorumludur. Her 15 günde bir, eve giderek evin sıcaklık derecesinden içindeki moral düzeyine kadar bütün verileri, özel defterine geçer. Ve o çocuğun ölmesinden de doktor sorumludur."

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

En zeki insan`dan Atatürk`e övgü

199.37 IQ ile dünyanın en üstün zekalı insanı unvanını taşıyan Dağıstanlı Prof. Dr. Nadia Camukova, Batı`daki bilgi ve Doğu`daki duygu dengesinin en iyi Türkiye`de olduğunu vurguladı. Camukova, `Türkler dünyanın dengesini korumak için varlar. Türkiye`nin vazgeçilmez, yok olma noktasından varlığa taşımış olan bir lideri, Atatürk`ü var. Türkiye Atatürk`ü yaşatmadığı zaman dünya dengesini negatif şekilde etkileyecektir` dedi. Okan Üniversitesi`nde dün bir konferans veren Camukova`ya, salonu tamamen dolduran öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. `Dünyada en zeki insan olmak önemli değil. İnsan olabilmek ve insan kalabilmek çok önemli` diyen Camukova, `Zekayı rakamlar üzerinden görmek yanlış. Zeka problemleri çözme yeteneğidir` dedi. `Türkiye ve Türkler Allah`ın sevip de yarattığı bir soy` diyen Camukova, dünyaya verilmiş olan birkaç liderin başta gelenlerinin içinde Atatürk`ün olduğunu vurguladı. Camukova şöyle devam etti: `Türkiye`yi yok olma noktasından varlığa taşımış olan bir lider. Türklerin ileriye yönelik varlığını korumak için var olan bir Atatürk var.`


Dünyanın en zeki kadını Türkiye`de!
Hafızasında tam üç bin kitap var


Dağıstan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile dünyanın en üstün zekalı insanı unvanını taşıyor. Prof. Camukova`nın hafızasında tam üç bin kitap bulunuyor. Yedi dil bilen Nadia Camukova, şu anda Türkiye`de ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı`nın davetlisi olarak Ahmet Yesevi konusunda araştırma yapıyor.
DAĞISTAN Devlet Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi ve edebiyatçı Prof. Nadia Camukova, `dünyanın en zeki insanı` unvanını taşıyor. Prof. Camukova`nın bu sıfatı, iki yıl önce Moskova`da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit ediliyor. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, Prof. Camukova`nın IQ`sü 140-200 aralığında 199.37 çıkıyor. 14 yaşına kadar Moskova`da yaşayan, daha sonra Dağıstan`ın başkenti Mahaçkale`ye yerleşen Camukova`nın farklılığı, henüz bir yaşındayken doktor olan annesi tarafından fark ediliyor ve sekiz kişilik seçilmiş öğrenciler arasında okuması sağlanıyor. Ünlü mutasavvıf Ahmet Yesevi üzerine yaptığı bir araştırma dolayısıyla Türkiye`de bulunan 29 yaşındaki Prof. Nadia Camukova, sorularımızı cevaplandırdı.

FAZLA OKUYAMIYORUM

Dünyanın en yüksek IQ`süne sahip olmak keyifli mi, yoksa rahatsız edici mi?

- Küçükken çok şey fark etmiyorsunuz zaten. Fark ettiğiniz şey, yaşıtlarınızın arasında olmadığınız. Ben üç yaşındayken yedi yaşındakiler, 3.5 yaşındayken 10 yaşındakilerin arasında yaşıyordum. Ama asıl sıkıntı, 23 yaşında beyin kanaması geçirince başladı. Zihnimdeki birikimden dolayı kanama geçirmiştim. O günden sonra fazla okuyamıyorum. Çünkü okuduğum her şey aklımda kalıyor.
Nasıl oluyor bu?
- Bende fotografik bir hafıza var. Yüzleri unutuyorum ama okuduğum herhangi bir kitabın bütün cümlelerini, noktasına, virgülüne kadar hatırlıyorum. Böyle üç binden fazla kitap var hafızamda.
Mesela neler, Suç ve Ceza, Anna Karenina?
- Klasikler elbette var. Sovyetler dönemindeki eğitim sisteminde hepsini okuyorduk çünkü. Bilgi, bilgisayarın hafızasında nasıl kalıyorsa, benim hafızamda da öyle kalıyor.
GELECEĞİ SORUYORLAR Kaç dil biliyorsunuz?
- Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Türkçe ve Farsça olmak üzere yedi dil biliyorum ve sağlık sebebiyle daha fazlasını da öğrenmek istemiyorum.
- Peki bu kadar zeki olduğunuzu öğrenenler nasıl bir tepki gösteriyor?
Rusya`da bunun duyulmasına izin vermedim. Onun için sorun yoktu. Ama Türkiye`de nasılsa duyuldu. Duyulduktan sonra da, bazı insanlar bana geleceklerine dair sorular sormaya başladılar. Neden bilmiyorum ama bir tür falcı veya medyum muamelesi yapıyorlar bana.

Prof. Nadia Camukova’nın özgeçmişi:

DAĞISTAN Devlet Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi ve edebiyatçı Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile "dünyanın en zeki insanı" unvanını taşımaktadır. Prof. Camukova’nın bu sıfatı, iki yıl önce Moskova’da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit edilmiştir. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, Prof. Camukova’nın IQ’sü 140-200 aralığında 199.37 çıkmıştır.
Nadia Camukova, 1976'da Moskova'da dünyaya gelmiştir. Babasının görevi dolayısıyla Moskova’da doğan Nadia Camukova aslında Dağıstanlıdır ve bir Dağıstan (Kıpçak-Kumuk) Türküdür.
14 yaşına kadar Moskova’da yaşayan, daha sonra Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’ye yerleşen Camukova’nın farklılığı, henüz bir yaşındayken doktor olan annesi tarafından fark edilmiş ve sekiz kişilik seçilmiş öğrenciler arasında okuması sağlanmıştır.
2 yaşında okuma-yazmayı öğrenmiş,
3,5 yaşında ilkokula başlamış,
4 yaşında Marx’ın Das Kapital’i ve Kuran-ı Kerim’i aynı anda, Rusça ve Arapça dillerinde ezberlemiştir.
8 yaşındayken ilk ve ortaokulu bitirmiş,
9 yaşında felsefi konuları içeren, ‘Özel Düşünceler’ adındaki ilk kitabını yazmıştır.
11 yaşında aynı anda iki liseyi birden birincilikle bitirmiştir.
14 yaşındayken yine aynı anda Moskova Devlet Üniversitesi tarih bölümü ve Dağıstan Devlet Üniversitesi edebiyat bölümünü birincilikle bitirmiştir.
15 yaşında iki üniversitede birden doktoraya başlamış,
25 yaşında hem tarih hem de edebiyat profesörü olmuştur.

Toplam 24 kitabı yayınlanmıştır.

Testlerde Einstein'ın zekâsına sahip olduğu ortaya çıkan Prof. Camukova’nın hafızasında üç bin kitap bulunmaktadır.
Türkçe, Rusça, Arapça, İngilizce, Farsça, Almanca ve Fransızca olmak üzere toplam yedi dil bilen Camukova, şu anda Türkiye’de bulunmakta ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın (İstanbul) davetlisi olarak Ahmet Yesevi konusunda araştırmalarına devam etmektedir.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve KAYIP-ADAM


KayraBey

KayraBey

Üye
İnsan sonunu da düşünmeli. Bu zeka ile zor olmamalı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Türk-X

KAYIP-ADAM

Üye
Haklı
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
normal degilmi :)
 
cihanata_1

cihanata_1

Üye
yazıyı okuyunca :oha2:
 
hançer

hançer

Üye
türkiye'de kendini “dünyanın en zeki insanı” ve “profesör” olarak tanıtan naida camukova'nın yalan söylediği öne sürüldü. 199.37 ıq'luk zekası sadece türkiye'de bilinen genç kadının mezuniyet belgeleri de yok. üstelik, ülkesi dağıstan'da dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

bundan birkaç yıl önce "süper zekasıyla" türkiye'de tanınmaya başlayan ve birçok gazetede sayfa sayfa röportajları yayınlanan rus uyruklu nadia camukova'nın türk insanını aldattığı ortaya çıktı. 1 yaşındayken okumayı öğrendiği, 23 yaşındayken çok okumaktan beyin kanaması geçirdiği, fotografik hafızası sayesinde 300 sayfalık bir kitabı 1 saatte ezberleyebildiği, hafızasında 300 bin kitap bulunduğu ve "dünyanın en genç profesörü" olduğu söylenen genç kadının foyası ortaya çıktı.

dağıstan devlet üniversitesi ve hoca ahmet yesevi üniversitesi'nde yaptığı iddia edilen çalışmalarının ardından türkiye'ye gelen naida camukova, "dünyanın en zeki insanı" sıfatıyla çok sayıda konferans vermişti.

görevine son verildi

her kesimden insanı kendisine inandıran camukova, üstün yetenekli gençlerle birlikte proje geliştirmesi için bahçeşehir üniversitesi'yle 5 şubat 2007'de sözleşme imzaladı. ancak camukova, üniversitedeki hiçbir derse gelmedi ve defalarca aranmasına karşılık telefonlarına cevap vermedi. bunun üzerine yönetim camukova'nın görevine son verdi.

camukova'nın sözleşmesinin yenilenmemesinin arkasında, derslere gelmemesinin yanı sıra akademik kariyeriyle ilgili belgelerini getirmemesi de olduğu öğrenildi. camukova'nın profesörlük belgesi de dahil üniversite mezuniyet belgesini bile getirmediğini ve bu nedenle yaklaşık 5 bin ytl'ye 5 ay boyunca çalıştığı okulla ilişiğinin kesildiği öne sürüldü.

dağıstan: tanımıyoruz

bahçeşehir dağıstan devlet üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunu söyleyen camukova'ya dağıstan devlet üniversitesi'nden de yalanlama geldi. üniversite, naida camukova isimli bir personellerinin hiçbir zaman olmadığını ve kendisini tanımadıklarını bildirdi.

dolandırıcılık iddiası

annesinin tıp doktoru, babasının da hakim olduğunu öne süren camukova, aynı zamanda babasının rusya'da putin'in en yakın danışmanlarından birisi olduğunu savunmuştu. camukova'nın, dağıstan'da yaşayan komşuları ise, annesinin iğneci, babasının ise bir tiyatroda bekçi olduğunu ileri sürdü. öte yandan camukova'nın dağıstan'da bulunduğu sırada, türkiye'de üniversite okumak isteyen öğrencilerin her birinden 3 bin dolar alıp bu öğrencileri ücretsiz yurtlara yerleştirdiği iddia edildi.

sadece türkiye'de tanınıyor

camukova'nın "dünyanın en zeki insanı” unvanını moskova'da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit edildiği öne sürülmüştü. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, camukova'nın ıq'sunun 140-200 aralığında 199.37 olarak çıktığı aktarılmıştı. ancak bu zeka testi sonuçlarının hiçbir uluslar arası kuruluş tarafından bilinmediği ve tescillenmediği de ortaya çıktı. camukova, verdiği bir röportajda en zeki insan olduğunu rusya'da gizlediğini, bunun sadece türkiye'de bilindiğini söylemişti.

neymiş Türkler dünyanın dengesini oluşturuyormuş. kuranı kerimi 2 yaşında ezberlemiş ve her 20 günde bir zevkle okurmuş, ve tekrar okuduğu tek kitap imiş
insanları kandırmak dolandırıcılık yapmak çok kolay.
 
cihanata_1

cihanata_1

Üye
türkiye'de kendini “dünyanın en zeki insanı” ve “profesör” olarak tanıtan naida camukova'nın yalan söylediği öne sürüldü. 199.37 ıq'luk zekası sadece türkiye'de bilinen genç kadının mezuniyet belgeleri de yok. üstelik, ülkesi dağıstan'da dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

bundan birkaç yıl önce "süper zekasıyla" türkiye'de tanınmaya başlayan ve birçok gazetede sayfa sayfa röportajları yayınlanan rus uyruklu nadia camukova'nın türk insanını aldattığı ortaya çıktı. 1 yaşındayken okumayı öğrendiği, 23 yaşındayken çok okumaktan beyin kanaması geçirdiği, fotografik hafızası sayesinde 300 sayfalık bir kitabı 1 saatte ezberleyebildiği, hafızasında 300 bin kitap bulunduğu ve "dünyanın en genç profesörü" olduğu söylenen genç kadının foyası ortaya çıktı.

dağıstan devlet üniversitesi ve hoca ahmet yesevi üniversitesi'nde yaptığı iddia edilen çalışmalarının ardından türkiye'ye gelen naida camukova, "dünyanın en zeki insanı" sıfatıyla çok sayıda konferans vermişti.

görevine son verildi

her kesimden insanı kendisine inandıran camukova, üstün yetenekli gençlerle birlikte proje geliştirmesi için bahçeşehir üniversitesi'yle 5 şubat 2007'de sözleşme imzaladı. ancak camukova, üniversitedeki hiçbir derse gelmedi ve defalarca aranmasına karşılık telefonlarına cevap vermedi. bunun üzerine yönetim camukova'nın görevine son verdi.

camukova'nın sözleşmesinin yenilenmemesinin arkasında, derslere gelmemesinin yanı sıra akademik kariyeriyle ilgili belgelerini getirmemesi de olduğu öğrenildi. camukova'nın profesörlük belgesi de dahil üniversite mezuniyet belgesini bile getirmediğini ve bu nedenle yaklaşık 5 bin ytl'ye 5 ay boyunca çalıştığı okulla ilişiğinin kesildiği öne sürüldü.

dağıstan: tanımıyoruz

bahçeşehir dağıstan devlet üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunu söyleyen camukova'ya dağıstan devlet üniversitesi'nden de yalanlama geldi. üniversite, naida camukova isimli bir personellerinin hiçbir zaman olmadığını ve kendisini tanımadıklarını bildirdi.

dolandırıcılık iddiası

annesinin tıp doktoru, babasının da hakim olduğunu öne süren camukova, aynı zamanda babasının rusya'da putin'in en yakın danışmanlarından birisi olduğunu savunmuştu. camukova'nın, dağıstan'da yaşayan komşuları ise, annesinin iğneci, babasının ise bir tiyatroda bekçi olduğunu ileri sürdü. öte yandan camukova'nın dağıstan'da bulunduğu sırada, türkiye'de üniversite okumak isteyen öğrencilerin her birinden 3 bin dolar alıp bu öğrencileri ücretsiz yurtlara yerleştirdiği iddia edildi.

sadece türkiye'de tanınıyor

camukova'nın "dünyanın en zeki insanı” unvanını moskova'da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit edildiği öne sürülmüştü. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, camukova'nın ıq'sunun 140-200 aralığında 199.37 olarak çıktığı aktarılmıştı. ancak bu zeka testi sonuçlarının hiçbir uluslar arası kuruluş tarafından bilinmediği ve tescillenmediği de ortaya çıktı. camukova, verdiği bir röportajda en zeki insan olduğunu rusya'da gizlediğini, bunun sadece türkiye'de bilindiğini söylemişti.

neymiş Türkler dünyanın dengesini oluşturuyormuş. kuranı kerimi 2 yaşında ezberlemiş ve her 20 günde bir zevkle okurmuş, ve tekrar okuduğu tek kitap imiş
insanları kandırmak dolandırıcılık yapmak çok kolay.
:hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: hançer
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Allah Allah :D
 


Üst Alt