Dünyanın En Yaşlı Insanı Zehiye Nine

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Yaşlı Insanı Zehiye Nine
Dünyanın en yaşlı insanı Şanlıurfa'da yaşıyor 121 yaşındaki Zehiye Balşak, yeni nüfus cüzdanına bugün kavuştu. Zehiye nine yeni cüzdanıyla birlikte maliyeye yaşlılık için müracaatta bulundu.
24 Aralık 2005 09:40

Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesine bağlı Soğmatar ören yerlerine yakın bulunan Minare köyünde 1884 yılında doğan ve yaşamını il merkezine bağlı Yenice Mahallesinde sürdüren Zehiye Balşak (121), bugün Şanlıurfa Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne müracaat ederek yeni nüfus cüzdanını aldı.

Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğüne torunu Mehmet Balşak ve yakınları ile gelerek nüfus cüzdanını yenileyen Zehiye nine, Türkçe bilmediği için basın mensuplarını sorularını arapça cevaplandırdı. Kendisine yardımcı olan bir kişinin tercümanlığını yaptığı yaşlı kadın, şimdiye kadar doktora hiç gitmediğini söyledi. Bir kızı 3 oğlu ve 30 torunu olan Zehiye Balşak, eşinin ölüm tarihini hatırlamıyor. Her hangi bir rahatsızlığı bulunmadığını söyleyen Zehiye nine, Osmanlı döneminde savaşa giden akrabalarının bir daha geri gelmediğini hatırlıyor. Atatürk'ün ismini duyduğunu ancak görmediğini belirten yaşlı kadın, sağlığını sadece hayvansal gıdalarla beslenmeye borçlu olduğunu ifade ediyor.

Şanlıurfa Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden aldığı yeni kimliğiyle Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat eden Zehiye Balşak, kendisine yaşlılık maaşı verilmesini istedi. Maddi durumunun iyi olmadığını belirten Balşak, birlikte geldiği torunuyla birlikte diğer işlemlerini yaptırmak üzere Defterdarlık'tan ayrıldı.
 


S1FR3K1R1C1

Üye
Entresan
 

muraoyak

Üye
evet japonlarıda geçti nine
 

Nicolas_Anelka

Üye
yavvv beeee biz bukadar yaşayabilirmiyiz...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Dinç gözüküyor..
 

slayer

Üye
120 de çok fazla... Ben 65 yıla dayanamam....
 
mAd_girL

mAd_girL

Üye
maşallah vallaa yaşına göre iyide duruyooo mesela benım anneannem bu kadından daha yaşlı duruyo neyse daha nice 121 yıllara
 
cepix

cepix

Üye
121 Sene yaşayıp nabacaz
 
canturk

canturk

Üye
allah daha uzun ömür versın
 

damadada

Üye
allah ömrun bıle hayırlısını versın boş bır ömur olmaktansa dolu dolu hümanıstçe bır yasam dılıyorum herkese
saygılar.........
serkan..........................selametle
 

celll

Üye
oda güzellllllll
 
cllgr

cllgr

Üye
maşallah saglıklıda,o yaşda kimseye muhtaç olmadan kendi işlerini görebilmesi çok iyi.allah herkeze saglıklı,uzun ömürler versin...
 
silver021

silver021

Üye
aslında bizde yaşamaya yaşarızda öncelikle hayatımızdan sigara alkol araba ve aldığımız her türlü ilacı bırakmamız lazım.

ilaç insanları iyileştirmiyor. sadece iyileştirdiğini zannettiğiniz bir tablo çiziyor.
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
:hmmm
 

Benzer Konular



Üst Alt