Dünyanın En Uzun Pastası | Antalya

Sponsorlu Bağlantılar

PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Uzun Pastası | Antalya
<div align="center"></div>

Antalya&#39;nın Alanya İlçesi&#39;nde Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) üyesi 285 aşçı, 2 bin 710 metre uzunluğunda dünyanın en uzun pastasını yaptı. Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, yaptığı açıklamada, "Bu rekor profesyonel futboldan çok daha fazla ülkemizi tanıtır. Hem de daha ucuz maliyetle" dedi.

<div align="center"></div>

Guinnes Rekorlar Kitabı&#39;na girmek amacıyla 2 bin 601 metre uzunluğunda pasta yapmak için 4 aydır çalışan Alanyalı aşçılar ve pasta ustaları, zorlu rekor denemesini başarıyla sonuçlandırdı. Rekor denemesi; Alanya-Mersin Karayolu&#39;nda, Atatürk Anıtı ile Milli Egemenlik Stadyumu arasında yapıldı. Denemeyi; Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, 1 doktor, 1 noter ve 2 şahit izledi. Orhan Kural, daha önceki rekorun 2 bin 663 metre ile Güney Afrikalı aşçılara ait olduğunu ve pasta uzunluğunun artırılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine, Alanyalı aşçılar pasta yapılacak masalara ek yaparak uzunluğu 2 bin 710 metreye çıkardı.

<div align="center"></div>

Vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği rekor denemesi, renkli görüntülere sahne oldu. İlk pasta sabah saat 08.30&#39;da konurken, saat 13.15&#39;de başarıyla tüm pastalar masalara dizildi. Alanyalı ustaların, sokak ortasında yaptığı dev pasta, ölçüm işlemi tamamlandıktan sonra kesilerek, denemeyi izleyenlere dağıtıldı. Aşçılar tüm pastalar masalara dizildikten sonra havaya kep fırlatarak olayı kutladı. Deneme sonrası Prof. Dr. Orhan Kural, AKPAB Başkanı Bayram Ergün ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Orhan Kural, 2 bin 710 metre uzunluğunda 16 santimetre genişliğindeki pastanın başarıyla tamamlandığını, Guinnes Rekorlar Kitabı&#39;nın öngördüğü tüm koşulların yerine getirildiğini kaydetti. Denemenin, rekorlar kitabına girip girmeyeceğinin 4 ay sonra belli olacağını ifade eden Kural, &#39;&#39;Her şey mükemmel oldu. Tecrübelerime göre bu çalışma rekorlar kitabına girer. Şahitlerin, noterin ve doktorun verdiği raporların hepsi olumlu. Şimdi buradaki olayın bilgilerini toplayarak merkeze göndereceğim. 3-4 ay içerisinde netice alırız&#39;&#39; dedi. Kendisinin sık sık tenkit edildiğine dikat çeken Kural, "Beni tenkit edenler oluyor, &#39;Daha faydalı işlerle uğraşamaz mısın?&#39; diye. Şunu söyleyeyim ki bu tanıtım futboldan çok daha faydalı. Futbola harcanan paranın binde biri ile bir çok rekor kırılıp Guinnes&#39;e girebiliriz. Guinnes&#39;in 100 milyon kitabı satıldı. Sitesi dünyada en çok ziyaret edilenlerin başında geliyor. Futbolla belli kesim ilgileniyor. Guines ise her kesime hitap ediyor. Başbakan bile müracaat etti. Hülya Avşar da müracaatta bulundu. Bence ülkemiz için buraya yapılan yatırım futboldan çok daha faydalı. Sefa Önal tüm dünya basınına konu oldu" diye konuştu. Guinnes Rekorlar Kitabı&#39;nda Türkiye&#39;ye ait 21 rekor olduğunu hatırlatan Kural, bu denemenin 22. olarak kitaba gireceğine inandığını bildirdi.


AKPAB Başkanı Bayram Ergün ise, 4 aydır çalıştıkları rekor denemesini başarıyla tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Pasta yapımına 4 gün önce başladıklarını ve bugün halkın gözü önünde son şeklini verdiklerini anlatan Ergün, denemeye destek veren 35 tesisin yöneticilerine teşekkür etti. AKPAB Başkanı Bayram Ergün, muzlu rulo pasta yapımında 285 aşçı ve pasta ustasının çalıştığını, 159 bin yumurta, 5 bin 512 kilogram toz şeker, 5 bin 512 kilogram un, 795 kilogram pasta katkı maddesi, 265 kilogram kabartma tozu, bin 60 kilogram pasta yağı, 5 bin 300 litre süt, 700 kilogram toz şanti, 2 bin 650 kilogram muz, 255 kilogram kiraz şekerleme, 2 bin 650 litre su kullanıldığını söyledi.

<div align="right">Yazı: Mynet </div>
 


pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
bende aşcı olduğumdan gittim kalabalık ve güzeldi
ama anayola yakın olası kötüydü doğrusu pasta toz içinde dağıtıldı
bide güneş çıkınca acele şekilde kesip dağıttılar
daha güzel yaplabilirdi
paylaşım için sağol
 

tofy

Üye
çok değişik

ama görünce pasta canım çekti şimdi
 
***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Entresaaann&#33;&#33; sağol dostum&#33;&#33;
 
jeacona

jeacona

Üye
bu kadar zahmet vermişler inşallah girerler
 
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
canım pasta çekti şimdi yawss
 
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
benimde
 
Yıgen

Yıgen

Üye
emegıne saglık yaw canım pasta cektı sım dı
 
gknky

gknky

Üye
bütün antalya doymuştur artık . ... .
 
abuvice

abuvice

Üye
Güzel reklamı yapıldı türkiyenin ve antalyanın...
 
crows

crows

Üye
iyi olmuş ii reklama baak
 

Benzer Konular



Üst Alt