Dünyanın En Pahalı Filmi Olay Yaratacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Pahalı Filmi Olay Yaratacak
Büyük filmlerin ünlü yönetmeni James Cameron’un son filmi “Avatar” gişelerde fırtınalar estirecek.



Dünya Titanik, Terminatör, Alien gibi büyük filmlerin ünlü yönetmeni James Cameron’un son filmi “Avatar”ı bekliyor. 500 milyon dolarlık bütçesiyle dünyanın en pahalı filmi olan Avatar, üç boyutlu olması ve kullanılan görsel efektler nedeniyle, “sesli ve renkli filmlerin” sinema endüstrisinde yaptığından daha büyük bir devrim yapacak

Farkında değilsiniz ama, dünya iki hafta içinde vizyona girecek, ünlü yönetmen James Cameron’un son filmini bekliyor. 500 milyon dolarlık bütçesi ile bugüne kadar çekilen en pahalı film olan, yapımı 14 yıl süren ve çekilmesi için başta görsel efekt olmak üzere birçok dalda onlarca icat yapılan Avatar, tüm dünya ile birlikte 18 Aralık’ta Türkiye’de de vizyona girecek. Pandora adlı bir gezegende insanlar ile insansı Na’vi kabilesi arasındaki çatışmayı anlatan filmin en büyük özelliği, 3 boyutlu olması. Dünyanın ilk 3 boyutlu aksiyon filmi olan Avatar’ın sesli ve renkli filmler gibi sinemaya devrim getirmesi bekleniyor. O kadar ki başta The Times, Time, New York Times, Washington Post olmak üzere birçok saygın medya kuruluşu ve sinema uzmanı, Avatar’ın DVD’ler karşısında gittikçe kan kaybeden sinema endüstrisini kurtaracak bir kahraman olarak değerlendiriliyor. Çünkü üç boyutlu teknolojisi nedeniyle, bu film DVD’de veya bilgisayarda izlenemeyecek. En azından üç boyutlu olarak..

Yapımı 14 yıl sürdü

Dünyanın en çok gişe yapan filmi Titanik, Terminatör ve Alien gibi filmlerin de yönetmeni olan James Cameron’un 14 yıl önce başladığı projesi yeni bitti. 14 yıl önce kafasındaki fikirleri ve teknolojiyi arkadaşlarına ve film teknisyenlerine anlatan Cameron, “Bu teknoloji ile hayatta olmaz” karşılığını almış. Her zaman mükemmeliyetçiliğiyle övünen James Cameron, filmi çekerken, her işin uzmanıyla çalışmış.

Yeni bir dil yaratıldı

Öyle ki, Na’vi cinsinin kendi arasında konuştuğu yeni bir dil için California Üniversitesi Filologu Paul Frommer ile iki yıl boyunca araştırmalar yürüttü. Frommel, ortaya hiçbir dile benzemeyen kendine has dil bilgisi kuralları olan yepyeni bir dil çıkardı. Cameron ayrıca, Pandora gezegenindeki ağaçların nasıl ışıldadığını göstermek için üç yıl boyunca hücre uzmanları ve bitki fizyologları ile çalıştı. Sadece 37 aktörün rol aldığı filmdeki binlerce figüran ve diğer aktörler de bilgisayar efektleri ile yaratıldı. Son teknoloji ürünü ve yüksek çözünürlüklü kameralarla çekildiği için aktörlerin suratlarının altındaki damarlar bile kayıtlarda görülüyordu. Ancak sonra bunlar prodüksiyon sonrası atıldı.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt