Dünyanın En Hızlı Hayvanları Hangileridir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Dünyanın En Hızlı Hayvanları Hangileridir?
Hayvanlar çeşitli yetileri ile savunma ve saldırı güçlerine sahiptirler. Hepsinin benzersiz üstün yetenekleri vardır ve bu durum onların gerek avlanma gerekse savunma stratejisi oluşturmalarını ve bu sayede hayatta kalmalarını sağlar.Sizlere karada, suda ve havada dünyanın en hızlı hayvanlarını tanıtmaya çalışacağım…

Çita: Bir çita 100 Km.ye tam 3 saniyede çıkabilir!. Çitalar oldukça hızlı hayvanlardır onları karada geçebilmeyi başarabilmiş bir canlı türü yoktur. Bazı macera tutkunları çita ile girdikleri motosiklet ve araba yarışlarında dahi kaybetmiş yahut kısa mesafe farkı ile galip gelebilmişlerdir.
Saatte ortalama 120 Km. hız yapabilen bu çevik hayvanlar kedigiller familyasında süratiyle nam salmışlardır. Bilinen en meşhur kedigiller üyeleri Aslan, Kaplan, Leopar gibi türlerin aksine daha güçsüz bir yapıları vardır. Ayrıca Çita’lar kükreyemezler. Avlanma konusunda da usta oldukları söylenemez. 10 avdan 7 kadarı başarısızlıkla son bulur. Avlarını daha tehlikeli türleri kaptırmaları da cabası. Özellikle Sırtlan’lar bu konuda oldukça frsatçıdır. Çitalar’ın bu konuda Sırtlan ile rekabet edecek gücü yoktur onlar oldukça naif yaratıklardır. Kemikleri çok hassastır ve Sırtlan çenesinin kuvveti ile tanınır bir ısırışta Çita’nın kemiklerini kırabilmeye muktedirdir.
Ayrıca bu üstün hızlarını 30 ila 45 saniye gibi bir süreden fazla korumaları onlara ağır bir bedel olarak geri dönecektir. Çünkü 46 dereceye kadar çıkan ısıları beyinlerini fokurdatabilir. O sürece kadar bir hedefe kilitlenirler ve sadece onu kovalarlar avlandıkları zaman hemen tüketmeye gayret ederler…


Yelken Balığı: Karanın en hızlı hayvanı Çita demiştik. Şimdi ise denizlerin rekortmeni ile sizleri tanıştıralım: Yelken balığı. Oldukça yüksek hızlarda denizleri arşınlamaktadır. Kocaman sivri burnunun bu hızda büyük etkisi olduğu düşünülmektedir. Bu canlı saatte ortalama 110 Km. hızla yüzebilmektedir. Mavi ve gri karışımı renklerden oluşan Yelken balığı yakalanması oldukça zor bir balıktır. Okyanusun derinlerinde yaşarlar. Yelken balığı ile denizde yarışabilecek bir balık türü daha yoktur ve en ayırt edici yönü de budur.
geldik



Alaca Doğan: Son olarak gerçek bir rekortmenden bahsederek hız turumuzun sonlandırıyoruz. Göklerin hakimi Alaca Doğan’dır. Eriştiği hız gerçekten insanı şaşkına çevirecek orandadır. Tam tamına saatte 320 Km. !!! Evet belkide çoğunuz buna inanmayacak fakat merak edenleriniz varsa sizler için National Geographic’te yapılan test videosunu paylaşabiliriz. (ilgilenenler buraya tıklayabilirler) Ömürleri yaklaşık 15 sene oluyor bu rekortmen kuşların. Avlarını çok yüksek bir irtifadan takip ederler. Güçlü görüş yeteneği vardır bir fareyi tarlada gezinirken bu denli yüksek irtifadan bile görebilirler. Menziline giren an av yukarıdan kendisine doğru 320 km’lik hızla dalış yapan bu gaganın hışmına maruz kalır.
Yaşam sahaları çok çeşitlidir çöllerden şehirlere kadar her alanda yaşadıklarını görmek mümkündür. Özellikle yüksek oyuklara, dağlık alanlara veya gökdelenlere yuva yaparlar. Bu kuşları evcilleştirip beraber avlanan insan sayısı oldukça çoktur. Şunu hatırlatmamda fayda var rekor hız olan 320 yi sadece avlarına kilitlenip yere doğru süzülürken kazanırlar!
 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan, blackmagic_502 ve Silinen Üye 2149105


Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
teşekkürler paylaşımların çok güzel

çitalar benim favorimdir
 
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez

konyarapp

Üye
faydalı bilgiler teşekkürler
 

blackmagic_502

Üye
Ben şahinleri tercih ederim.. :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2149105
-efşan

-efşan

Üye
teşekkürler:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
925
federico2424
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
593
federico2424
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt