“Dünya kulübü nasıl olur göstereceğim”

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
“Dünya kulübü nasıl olur göstereceğim”



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah beyazlı camianın merak edilenleriyle ilgili açıklamada bulundu.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, CNN Türk’te siyah beyazlı camia ile ilgili merak edilenleri ve gündemdeki konularla ilgili canlı yayına katıldı.
Orman, Beşiktaş’ın mali zorluklarından yeni projelerine kadar bir çok konuda çarpıcı ifadeler kullandı.
İşte Orman’ın açıklamalarından satırbaşları:
“DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ”
“Uzun süreli başkanlık yapmayı düşünmüyorum. Bir dönem daha başkanlık yapmak istiyorum. Dünya kulübü nasıl olunuyor; göstermek istiyorum.Biz iktidara geldiğimizde Beşiktaş’ın sahaya çıkamayacağğı, oyuncularınparalarının ödenmeyeceği gibi söylemler vardı. Böyle şeylerin olmayacağını gösterdik. Trabzonspor maçında maç sonundaki görüntü nasıl bir takım olduğumuzu gösterdi. Daha yolun başındayız.”
“İçimizden gelen bir hocamız var. Çok değerli hocamız ve çok değerli yardımcıları var.”
“En çok para anlamında zorlandık ve zorlanıyoruz. Zorlanıyoruz ama güven duygusunu aşılamaya çalışıyoruz. Biz o güveni yarattık. Artık Türk spor kamuyou ve Türk iş alemi bize güveniyor. 8 senedir zarar eden bir şirketi, 3 ayda kar ediyor hala getirdik. Sponsorluklara yükleniyoruz.Sıkıntımız var ama aşmaya çalışıyoruz. Rakamlar yüksek olduğu için bu sıkıntılar yaşanıyor.”
“UEFA’yı bu sene hak ettiğimiz taktirde UEFA maçlarına katılamadık. 30 Haziran’a kadar süremiz var. Sorunları gidermeye çalışıyoruz. Beşiktaş yeniden UEFA’ya katılacaktır.”
“TARAFTARDAN DA HESAP SORACAĞIZ”
“8 senede bizim bir çok branşımız var, kulübün şirketleri var. Bütün işlemleri tek tek inceledik. Çok uzun sürdü, tahminimden de uzun sürdü.Geçtiğimiz bayramdan önce bitti. Hemen avukatlarımıza durumu ilettik. 4 ayrı uzman inceleniyor.”
“İlk draft 15-20 gün içerisinde elime ulaşacak. Okuduktan sonra değerlendirme yapacağım. Şu anda bilmediğim için bir yorum yapamam. Beşiktaş’a kim zarar verdiyse; karşılığını görecektir. Bunu ilk günde söyledim. Soracağım ama hesap değil. Ben hakim ya da savcı değilim. Sadece Beşiktaş’ın defterlerine bakıyorum. Sadece Yıldırım Demirören’e de değil yönetime de soracağım.”
“Taraftara da hesap soracağız. Taraftar liderleri net karşılığı bilet almış, senetler ödenmemiş. Statta Beşiktaş taraftarını dövmeye çalışanlar, huzur bozanlar var. Onlardan da hesap soracağız. Beşiktaş’a zarar verenin yanıan kar kalmayacak. Ben cesur adamım; kimseye diyet borcum da yok. Beşiktaş’ın çıkarları için her şeyi yaparım.”
“SINIRIMI AŞARLARSA HERKES GÖRECEK”
“Kapalı tribünün sadece ismi kapalı. Herkese açık bir tribün. Herkes gelecek, bir yere oturacak. Geçen sene Beşiktaş’ın 9 maçı kapanmış. Her maçta koridorlar dolu diye ceza yedik. Bu sene böyle bir ceza yemedik. Sahaya atlayan bir çocuk var; onu da mahkemeye veriyoruz. Biz suç duyurusunda bulunduk.”
“Fenerbahçe’de kombineler 2,950 liradan başlıyor, 6,500 liraya kadar değişen fiyatları var. Bizde ise en pahalı yer 2,250 lira. Galatasaray’da2,500′den 3.000′e kadar. Bilet fiyatlarına bakarsak Galatasaray’da 150 lira, Fenerbahçe’de daha yüksek. Maç sayısına bölersek; 100 lira oluyor Biz ne yapmışız; 120 lira. Bir tek Erciyes ile oynadığımzı maçta bilet fiyatını yüksek tutmuşuz. Rakiplere bakınca en ucuz fiyatlar bizde.100 tane kombine alacaksınız; maçtan önce 500 kişi gelecek kapıları patlatacaksınız; içeri gireceksiniz. Bunlar olmayacak. Kombine gelip alabilirsiniz. Beşiktaş üzerinden kimse rant sağlayamaz. Herkes önce haddini bilecek. Herkese eşit mesafedeyiz. Benim de bir sınırım var; sınır aşılırsa herkes görecek. Biz adil olmak durumundayız. Bunu çarpıtıyorlar, hesap sormaya getiriyorlar.”
“Bu taraftar hep vardı. 8 sene neden hesap sormadılar. Ben yapmayacağım demiyorum ki. Bunu bir slogan haline getirdiler. Biz elimizden geleni yapıyoruz; canları sağolsun onlar bunları yapsın. Gidip kapalının köşesinden bilet alıp; kağpalının en güzel yerindeki adamı dövüp oraya geçeceksiniz. Ben buna izin vermem. Beşiktaş’ta bardağı taşırdılar.”
“TARİH VEREMEM AMA YENİ STAD…”
“Stat projesi uzun zamandır konuşuluyor. Sayın Başbaknımız bize destek verdi. Kültür Bakanımız soğuk bakıyordu ama o da artık olumlu bakıyor. Spor Bakanımız da destek oldu. Yasal süreçler devam ediyor. Yasal süreçler bitmediği için bir tarih veremem. Bu senenin son sene olmasıan gayret ediyoruz. Şurda oynayacağız dersek; rakiplerimizle aramızda kırgınlıklar başlıyor. İlk olarak resmi belgeleri elimize alalım; sonra gerekli açıklamayı yaparız.”
BASKETBOLDA SPONSOR NEDEN BULUNAMADI?
“Basketbolda sponsor için çok konuştuk. Özellikle 3 Temmuz sürecinden sonra sponsorlar kaçıyor. İin vahim tarafı; Beşiktaş’ta pazarlama ekibi yok. Bu, benim gitmemle olmuyor. Bu marketing işi için ön protokol imzaladık.Beşiktaş’ta yeniden yapılan değil yapılanmayı oturutuyoruz. Biz profesyonel gibi, ben CEO gibi çalışıyorum. Ahmet Kavalcı bütün takımla ilgileniyor. Bu takımın oluşmasında büyük emekleri var. Deniz Atalay transferlerle uğraşıyor. Hep beraber bir yere gelmeye çalışıyoruz ama çok yoruluyoruz.”
“VERDİĞİMİZ BÜTÜN BİLETLERİ TAKİP EDİYORUZ”
“Bizden önceki yönetim sponsorlara biletler vermiş. Sadece Ülker ile yapılan anlaşmaya göre; 1.700 ve üzeri bilet verilmesi lazım. Biz bunu 700′e indirdik. Toyota ile Avea ile var. Birçok şirketle yapılan sponsorluk anlaşmasında maç bileti verme durumu var.”
“Hangi koltukta kim oturuyor bizde belli. Bunun haricinda kulüp peroneli ve futbolcularımız var. Eğer birilerini davet ediyorsak; bu ücretleri biz karşılıyoruz. Bizden önce durum farklıydı. Biz kimseye bedava bilet vermiyoruz. Kimseye vermediğimiz gibi taraftarlara da vermiyoruz. Bizde çalışan bir personel, yeğenine bilet vermiş. Her şeyin kime gittiğini noktasına, virgülüne kadar biliyorum.”
“ARA TRANSFER İÇİN BENİM BİLE BİLMEDİĞİM İSİMLER VAR”
“Kamuoyunun bilmediği, benim de bilmediğim isimler var. Transfer işine çok girmiyorum. Tamer Kıran başkanlığında, Ahmet Atalay ve Deniz Bey’in olduğu bir komite var. Futbolun tamamen yeniden yapılanmasını gerçekleştiriyoruz. İzleme ekibimiz, scout ekimiz var. Birçok oyuncu izliyorlar. Sadece A Takım için değil, A2 Takımı için de oyuncular izliyoruz.Hedef takım olgusunu bozmayacak, maliyeti uygun ve genç isimler arıyoruz. Yaşı ilerlemiş oyuncular da alacağız.
“OĞUZHAN’I ÇOK YUKARI ÇIKARIYORLAR”
“Oğuzhan’ı çok yukarı çıkartıyorlar. Bunları hak ediyor ama genç insan bunlar. Bu isimleri kazanmamız lazım. Adım adım yürümeli. Oğuzhan çok kabileytli bir çocuk ama insanları birden yukarı çıkarıp; hemen aşağı atmayalım. Bizim büyük hedeflerimiz var. Bunlar yapılan dönemi.”
“PARA VEREREK DÜNYA KULÜBÜ OLAMAZSINIZ”
“Para vererek, adam getirerek dünya kulübü olamazsınız. Oyuncuların maaşında üst birim, alt birim getiriyorum. Herkes oyuncuların parasını kesmeye çalışıyorsunuz diyor. Adil olmalı şartlar. Az alanların; maaşlarını arttırıyoruz. İcraatlarla bir dünya kulübü yaratmaya çalışıyoruz. Olağanüstü bir durum olmazsa; Türkiye’ye bunu göstermek istiyorum. Herkes transferler yaptı; ligin 10 haftası geçti ama tabloyu görüyoruz. Aramızda çok farklar yok, bunlar kapanmayacak şeyler değil.Taraftarımzı bize sahip çıkıyor.”
“BİZ YÖNETİM OLARAK QUARESMA’YA HERŞEYİ YAPTIK”
“Quaresma olayını çok anlattım. ‘Acaba daha ne yapsaydım?’ diye kendime sordum. Biz yönetim olarak her şeyi yaptık. Karşılık göremeyince her şey bitti. Devre arasında Quaresma gitmek isterse; otururuz şartları konuşuruz. Gitmek istemezse; kalacak.”
“Bu kulüp Beşiktaşlılar’ın. Kimse yapılanları gözardı etmesin. Gerçek Beşiktalılar beni iyi anlıyor. İyi yoldayız, bu yolda devam edersek; Türkiye’de spor nasıl yapılır herkes görecek.”
Kaynak: Sporx
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt