Doğru Beslenme ve Kronik Sağlık Problemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Korayvatan

Üye
    Konu Sahibi
Doğru Beslenme ve Kronik Sağlık Problemleri
Gıda duyarlılığı herhangi bir gıda ya da gıda bileşeni tarafından tetiklenen vücudun gösterdiği ters reaksiyondur ve IgG cevabı olarak bilinen immün (Bağışıklık) tepkilerinin sonucudur ve genelde kronik enflamatuar reaksiyonlara yol açarlar. Bu reaksiyonlar doğru sindirilemeyen veya emilemeyen gıda yada gıda bileşenlerinden dolayı meydana gelmektedir. Bunlara en önemli iki örnek buğdaydaki gluten ve Süt teki laktoza karşı olan duyarlılıktır. Diğerleri gibi bu duyarlılıklar bağışıkşık sisteminin (vücüd savunma sistemi) besin bileşenlerine gösterdiği reaksiyonlardır. Günümüzde her besin bileşenine verilen cevabı ayrı ayrı test etmek mümkündür. Bunun için uygulanan birçok alerji testinin arasında, en fazla besin üzerinde çalışılan “ ImuPro 300 Gıda Duyarlılık Testi' ”dir. Ig G antikorlarının varlığı ile değerlendirilen Tip-3 alerjilerini belirleyen bu test ile 271 farklı besine karşı vücutta duyarlılık olup olmadığı ve varsa hangi derece duyarlı olunduğu belirlenir. Test raporunun doktorlar ve uzman diyetisyenler tarafından incelemesinin ardından sizlere ne yememeniz ve ne yemeniz ile ilgili en uygun diyet listelerini, ve hastalık tedavisinde fayda sağlayacak beslenme şartlarını oluşturulur. Buna göre yapılan hastalık tedavileri başarılı bir şekilde kontrol altına girerek, hastanın aldığı hizmetten verim alması sağlanır, zaman ve para kaybına uğraması da engellenir.

Besin duyarlılığının sebep olduğu kronik enflamatuvar reaksiyonlar diyet kısıtlamasıyla engellendiğinde genel fizyolojik indekste gelişme görünür.

Genel olarak;

Vücut kas oranında artış, vücut yağ oranında azalma
Enerji seviyesinde yükselme, egzersiz performansında artış,
Kalp, damar sisteminde ve böbrek fonksiyonlarında güçlenme,
Bağışıklık sisteminde güçlenme,
Seks performansında artış,
Kan basıncının daha düzenli olması,
Kolesterol profilinin düzelmesi; yüksek HDL, düşük LDL
Kemiklerin güçlenmesi,
Uykunun daha düzenli olması,
Hafıza gücünde artış sağlanabilmektedir.

ImuPro sonuçlarına göre tavsiye edilen kısıtlama diyetini uyguladığınız takdirde besin duyarlılığınızın türü ve şikayetlerinize göre bu indexlerden biri yada birkaç tanesinde gelişme görülecektir.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt