DİYARBAKIR ŞEHİR TİYATROSU ( Ulaşım / Adres / Bilgiler / Tarihçe )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
DİYARBAKIR ŞEHİR TİYATROSU ( Ulaşım / Adres / Bilgiler / Tarihçe )
İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu
Elazığ Cad. DİYARBAKIR
Tel: 04122234942
Gişeler: Sanat Sokağı gişesi-Şehir Tiyatrosu gişesi

Genel Bilgi: (Hakkında - Tarihçe)

1990 yılında Ziya DEMİREL’ in Genel Sanat Yönetmenliği’nde kurulan Diyarbakır Belediyesi Dr. Orhan Asena Şehir Tiyatrosu aynı sezonda Orhan ASENA’nın Atçalı Kel Mehmet adlı oyunu ile perdelerini açtı. 1990-1993 yılları arasında ÖÇ, ANA, ÖLÜMÜ YAŞAMAK, CİNLER DEĞİRMENİ(Çocuk Oyunu) MİDASIN KULAKLARI, GÖNÜL AVCISI, ÇIKMAZ SOKAK, AYININ ZAFERİ(Çocuk Oyunu) GÜLEN TORBA (Çocuk Oyunu) HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM adlı oyunlar Ziya DEMİREL yönetmenliğinde sahneye taşındı.

1993 yılında Baş Rejisörlüğe getirilen Veysel ÖNGÖREN ile birlikte ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİ, CARRAR ANANIN SİLAHLARI, KURALLA KURALDIŞI, YALAN, KÖŞE KAPMACA, ADEMİN KAVUĞU, KADINLARDA SAVAŞI YİTİRDİ adlı oyunlarla yaşamını sürdürdü. Bu dönemlerde birçok BÖLGE TURNESİ yapılıp FESTİVALLERE katıldı.

1994 yılında Genel Sanat Yönetmeni Olarak Cuma BOYNUKARA yönetiminde BEKÇİ MURTAZA, MEM İLE ZİN adlı oyunları sahneye taşıdı.

1993’ te Kültür Bakanlığından Şehir Tiyatrosu Statüsü alan tiyatromuz 1994 seçimlerinde iktidara gelen dönemin Belediye Başkanı tarafından kapatılıp kapısına kilit vuruldu. Oyuncularının bir kısmı istifa etti bir kısmı ise Belediyede kalıp Temizlik ,Zabıta vb. işlerde çalıştı.

1999 yılında Mete AYHAN’ın Genel Sanat Yönetmenliğinde toparlanan Şehir Tiyatrosu ALADAĞLI MIHO, SİLVANLI KADINLAR, ÖLÜM ve KIZ ve BARIŞ ADASI adlı çocuk oyununu seyirciye ulaştırdı.

2000 yılında Metin BORAN Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olarak göreve getirildi bu donemde MAHMUT ILE YEZIDA, SACCO ILE VANZETTI, BIR DUS UC HASRET, ZENGIN MUTFAGI, OZGURLUK OYUNU,ÖLÜMÜ YAŞAMAK, TAZIYE, LYSISTRATA, AZIZNAME ve GOZORT, SARKILARMIZ OLMESIN, SEVDALI BULUT adli çocuk oyunları oynandı

2004-2005 sezonunda Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliğine getirilen Mehmet GUNDUZ ile birlikte perdelerini BİR ANARŞİSTİN KAZA SONUCU ÖLÜMÜ ile açmış CEMBELİ U BINEFŞ ,KELEME EVİNE, MALA DİNAN, MALA EXTİYARAN adlı Kürtçe oyunlar, HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM, HANELER, ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİ, YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ, DULLAR-KAYIPLAR ve ISLIK SEVER MAX, KURŞUN ASKERİN UTANCI, SİHİRLİ ÜLKE adli çocuk oyunları, seyirciye ulaştırmıştır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
312
BYFECI
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
518
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
390
Haydar
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
272
x-scarface
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
807
Haydar


Üst Alt