Dev Akvaryum Florya açıldı nasıl gidilir giriş ücretleri nedir

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Dev Akvaryum Florya açıldı nasıl gidilir giriş ücretleri nedir
İstanbul Florya’da bulunan dünyanın en büyük dev tematik akvaryumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tarfından 26 Haziran 2011 pazar günü açıldı. Başbakan Erdoğan, akvaryuma girişin ilk 3 gün ücretsiz olacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, İstanbul’da dünyanın en büyük tematik akvaryumunu açtı.Erdoğan ’Size bir kıyak yapayım’ ifadesini kullanarak, “Üç gün bedava olacak. Bir hafta boyunca ise yüzde 50 indirimli olacak” dedi.Giriş ücretleri 29 TL olduğu için, salı gününden itibaren bir hafta süreyle tam biletler 14.5 TL, öğrenciler ise (Asıll ücret öğenci 22 TL) 11 TL ödeyecek.Ayrıca, ailelere özel indirim var. 3 yaşından itibaren ücretli. işte seçenekler:

Yetişkin : 29 TL

Öğrenci, Öğretmen, Engelli, 65 yaş üstü, Gazi : 22 TL (Kimlik gösterilmesi zorunludur.)

Yıllık Geçiş (Yetişkin) : 75 TL

Yıllık Geçiş (Çocuk) : 55 TL

4 kişilik aile : 85 TL

3 kişilik aile : 68TL


FLORYA DEV AKVARYUM’A NASIL GİDİLİR?

Florya semtine ulaşım kara ve demiryoluyla mümkün. İETT’nin 73T numaralı hattı haftanın 7 günü çalışıyor. Aynı şekilde Sirkeci-Halkalı banliyö hattının Florya‘da durağı çok uygun. Florya durağında inip, yürüyürek 5 dakikada ulaşilabiliyor. Akvaryumun açılmasıyla birlikte bölgedeki İETT seferleri de artırıldı. Akvaryum saat 10.00′da açılıyor, akşam 20.00′ye kadar gezilebilecek. ANCAK: bedava girişlerin olacağı 26 Haziran Pazar ile 27 Haziran Pazartesi günleri kapanış saati 17.00 olacak.

FLORYA’DAKİ AKVARYUM’UN TELEFONLARI, ADRESİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ

Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul

Telefon : 444 97 44

istanbul akvaryum ulasım haritası1 600x305 Dev Akvaryum Florya açıldı nasıl gidilir giriş ücretleri nedir

DEV AKVARYUMDA NELER VAR?

Florya’da yaklaşık 100 dönüm arazide yer alan kompleks, belediye tarafından projelendirildi. Hacmi ve barındırdığı canlı çeşidiyle gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip olan komplekste, gezi güzergahı Karadeniz’den, Pasifik’e uzanan toplam 16 bölge ve bir yağmur ormanından oluşuyor.

İki kattan oluşan toplam 22 bin metrekarelik akvaryumda, alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler de yer alıyor. Her biri 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankın bulunduğu akvaryumdaki bin 500 çeşit toplam 15 bin deniz ve kara canlısı, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecek.
 
-Crazy Girl-

-Crazy Girl-

Üye
Haftaya ordayım :D fotolarını atarım. :)
 


Üst Alt