Dedektif Fırtına - TÜRKÇE MACERA OYUNU - Aranıpta Bulunamayan oyun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Soneday

Soneday

Üye
    Konu Sahibi
Dedektif Fırtına - TÜRKÇE MACERA OYUNU - Aranıpta Bulunamayan oyun



Ring ring…
—Alo?
—Dedektif Fırtına! Belediye Başkanının kızı Nur kaçırıldı!
—Ne! Kaçırıldı mı? Hemen Geliyorum!

İşte ilk Türk yapımı adventure oyunu böyle başlıyor. 1995 yılından kurulmuş olan Cartoon Animasyon ve Multimedia Stüdyoları, 3 boyutlu animasyon ve çocuk eğitim ürünlerinden sonra ilk oyunları olan Dedektif Fırtına’yı çıkardılar. Oyun tamamen Türkçe olup maus ile oynanmakta.

Oyunun konusu şöyle; Dedektif Fırtına zamanında kötü Profesör Abaküs’u yakalayıp hapse atar. Profesör intikam yemini eder ve bir gün firar etmeyi başarır. Gecenin birinde Belediye Başkanının evine girer ve kızı olan Nur’u kaçırır. Ardında da Dedektif Fırtına’ya bir ipucu bırakır. Oyun telefonun çalıp Fırtına’nın masasından düşmesi ile başlar. Belediye başkanın evine giderek olaylara el atar. Profesörün kurnazca hazırladığı ipuçlarını takip ederek Nur’u bulmaya çalışır. Tabi olaylar esnasında bir çok insanla tanışırız.

Oyuna tamamen çizgi filimsi grafikler hakim. 3rd person olan oyunda Dedektifi oradan oraya ***ürüyoruz. Mekanların çizimi ve karakterler oldukça hoş olmuş. Hele birde Türk oyunu olunca insana daha bir haz veriyor. Baksanıza mekanlara; Kervan Oteli, kütüphaneler, liseler, içinde Barış Manço posteri olan bir antikacı, MF֒nün konser verdiği bir tiyatro salonu. İnsan daha ne istesin. Seslendirmeler için kötü bir şey söylemek ayıp olur. Zaten piyasa Türk yapımı oyunların yüzünü zor görüyor. Birde bulduğumuzu beğenmemek olmaz. Zaten o günün şartlarına göre başarılı bile sayılabilirler. Oyunun eksiklerinden de pek fazla bahsetmek istemiyorum. Zaten öyle abartılı eksikler yok. Bazı bulmacaların zorluğu ve bir ekranda her yeri didik didik aramanın gerekliliği dışında göze çarpan bir eksi yok.

Fazla yazıp çizecek bir şey yok. Cartoon firmasını tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim. İngilizce’den tamamen arınmış, üstelik oldukça da başarılı TÜRK yapımı bir macera oyunu arıyorsanız Dedektif Fırtına emrinizde.




İNDİR:


Oyunu çalıştırmak için sağ tıklayıp uyumluluktan Windows 2000 yada Windows 98 'i seçip, yönetici olarak çalıştıracaksınız.


yöneticilerimize mesajım
Oyunun yapımcısı'nın bir duyurusu;
Kendi oyununun hacklenmesinden gurur duyan benden başka bir yapımcı varmıdır :))
Arkadaşlar Dedektif Fırtına'nın yapımcısı olarak birinci ağızdan bilgilendiriyorum ki, oyunun herhangi bir şekilde indirilmiesi ve oynanmasında yasal bir sorun yoktur !!!
Bir de müjde vereyim; 2012'de Cartoon Stüdyolarını yeniden oyun piyasasında sürprizlerle göreceksiniz. Hepinize sevgilerimle..!!
Yani oyun tamamen artık ücretsiz ve yasal sorunu yoktur..
 


fullwar

fullwar

Üye
Oooo! Fırtına geri dönmüş. Çoook eski oyundur. Tavsiye ederim. :oke:
 
cengizx1

cengizx1

Üye
eline sağlık :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

JaNbErG
Cevap
16
Görüntüleme
2K
By_GaBLiN
mustafakocatas
Cevap
8
Görüntüleme
13K
mustafakocatas
Cevap
7
Görüntüleme
19K
campel81
.eRCaN.
Cevap
0
Görüntüleme
2K
.eRCaN.


Üst Alt