Çocuk Nasıl Zayıflar?

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çocuk Nasıl Zayıflar?
Çocuklar henüz gelişim çağlarını tamamlamadıkları için diyette yapılacak her türlü hata onları yaşama 1-0 eksik başlatır. Bu sebeple çocuklara nasıl kilo verdirilmeli, uzmanların önerilerine göz atalım ve bilinçsiz hareketlerden kaçınalım.



Çocuk sağlığı konusunda uzman olan hekimler, çocukların kilo vermesi için ailelere çocuklarının beslenmesinde yer alan gıdaların kalorilerine çok dikkat etmeleri gerektiğini söylüyorlar. Kalorisi az olan yiyecekleri tüketen çocuklar sağlıklı bir şekilde kilo veriyor ve kas kayıpları da yaşamıyorlar.

Çünkü diyette en çok dikkat gerektiren husus, kas kaybı yaşanmamasıdır. Çocukları aç bırakarak zayıflatmaya çalışmak kas kayıplarına neden olur, bu yanlışa düşmeyin.

Çocuğun beslenmesi düzene sokulmalu ve beslenmesinde yer alan yiyecekler dikkatli seçilmelidir. Yağ yakan, kalorisi az besinlere yönelmeli ve bu besinlerin düzenli bir şekilde tüketilmesine özen gösterilmelidir. Çocuklar henüz gelişimlerini tamamlamadıkları için tek tip beslenmeye de yönelmemek gerekir. Yalnızca protein ağırlıklı bir beslenme çocuğun sağlığınız bozar. Tüm besin grupları gereken miktarda çocuğun vücuduna girmelidir.

Düzenli, az ama sık beslenme çocuğa kilo verdirir. Çok şişman olan çocuklar için ise uzmanlar günde 600 ila 800 kalori almalarını sağlayacak bir beslenme programı öneriyorlar.

Ağır diyetlerden sakınmalı, çocuklar aç bırakılmamalı, tek tip beslenmemeli, haftada birkaç gün en az 15 dakikalık yürüyüşler yapılmalı, 3 ana öğün olarak beslenmeli ve diyet dışında yer alan yiyeceklerin yenmesi engellenmelidir.

Yüzme ve tenis gibi bol aktiviteli sporlara çocukları yöneltmek gerekir.
 


Üst Alt