Coca-Cola

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
POWER

POWER

Üye
    Konu Sahibi
Coca-Cola


Coca Cola'yı bulan şahıs bu işe başlarken tüm dünyanın tadını seveceği bir şerbet yapmayı kafasına takmış. Tüm servetini buna yatırmış. Sonunda da ünlü Coca Cola formülünü hazırlayıp piyasaya sürmüş. Ama sonuç tam bir fiyasko olmuş. Yılların emeği boşa gitmiş. Fakat daha sonra şirketin bir ortağı formülde hiç değişiklik yapmadan Coca Cola'yı bugünkü satış rakamlarına ulaştırmış. Ne mi yapmış? Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş.

Formülü açıklansa isteyen herkes evinde çay yapar gibi Coca Cola üretebilirmiş. Formül işte bu yüzden dünyanın en önemli sırrı gibi gizli tutuluyormuş.


Kimyayla alakası olan herkes bilir ki Coca Cola asidik yapıdadır. Bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. Böylece de lezzeti artar. Coca Cola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır..

 


UndeRqRo.uNd

Üye
evet çok doğru gazların çözünürlüğü soğukta sıckta olduğundan daha fazladır, gazı kaçınca ya da sıcakken şerbet gibi bi tadı oluyor.

Kola demişken geçen Pepsi Max içtim (light içmezdim ama bu aralar light kola reklamları aldı başını gidiyor) normalinden daha lezzetli olduğunu farkettim ve bundan sonra light içmye karar verdim. :)
 
sublieutenant

sublieutenant

Üye
ilginç bir haber ama eğer doğru ise sırrının gizli tutulması haklıdır ama çeşitli haberler çıkıyor hangisine inanalım şaşırdık doğrusu... düşünsenize.. -hatice hadi bi kola demlede içelim şimdi...:ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt