Çinko eksikliği öldürüyor!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Çinko eksikliği öldürüyor!!!

Dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinde görülen çinko eksikliği nedeniyle yılda ortalama 1 milyon kişinin öldüğü, binlerce çocukta ise fiziksel ve zihinsel geriliğe yol açtığı bildirildi.
Özel Bahar Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ruhan Süme, vitamin ve mineral eksikliklerinin, dünyanın önemli bölümünü etkileyen ve öğrenme güçlüğü, zeka geriliği, bağışıklık sistemi sorunları, düşük çalışma kapasitesi, körlük gibi birçok sağlık sorununa yol açan önemli bir toplumsal sorun olduğunu söyledi.

Minerallerin her birinin eksikliğinin sağlık açısından birçok soruna yol açabildiğini belirten Süme; "Özellikle çinko eksikliği dünyada üzerinde önemle durulan bir konu. Çinko yetersizliğinin, fiziksel büyümeyi sınırlandırabildiğini, zihinsel yeteneği köreltebildiğini ve bağışıklık sistemine zarar verebildiğini görüyoruz. Bu mineralin eksikliği, ayrıca sıtma, ishal ve solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıkların önünü açabiliyor." şeklinde konuştu.

Süme. "Dünya nüfusunun muhtemelen üçte birini farklı düzeylerde etkileyen çinko eksikliği her yıl önemli bölümü çocuk olmak üzere yaklaşık 1 milyon kişinin ölümüne yol açmaktadır. Dünyada çinko eksikliği oranı gelişmiş ülkelerde yüzde 10, az gelişmiş ülkelerde ise yüzde 61 civarındadır. Özellikle Türkiye'de et ve süt ürünleri tüketiminin az olması nedeniyle demir, kalsiyum ve çinko eksikliklerinin görüldüğünü biliyoruz. Ekonomik şartlar ve eğitim seviyesi farklılıklarına bağlı olarak kırsal bölgelerde yetersiz beslenme oranı çok yüksek. Kent merkezlerinde de çinko kaynaklı gıdaların alımının az olması bu minarelin eksikliğini artırıyor" diye konuştu.

 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
nedir bu çinko yaw :)
saç döker
dişleri çürütür
öldürür

en iyisi bir çinko happı alalım 3 günde bir atalım ağzımıza yoksa ya kel olacaz ya dişler ürüyecek yada öleceğiz :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt