Çin Malı Telefon Alacaklar Lütfen Okusun !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Msfk

Msfk

Üye
    Konu Sahibi
Çin Malı Telefon Alacaklar Lütfen Okusun !
Çoğu kişi sırf ucuz olduğu için Çin üretimi telefon alıp kullanmakta.Ama bu Çin üretimi telefonları alan kişilerin genellikle aklında şu soru vardır ? Ya aldıktan sonra bozulursa ? İşte bu yazıyı sonuna kadar okursanız.Aklınızdaki tüm soru işaretlerine cevap bulacaksınız.

Çin malı telefon alırken ilk dikkat edeceğiniz şey mutlaka imei numarası olsun.Yurtdışından yurda kaçak olarak sokulan cep telefonları Türkiye'de eski 'takoz' diye tabir edilen eski cep telefonlarının imei numaraları kodlanarak satılmaktadır.Eğer operatörünüz bunun farkına varırsa telefonu kullanıma kapatabiliyor.İmei numarasının ne olduğuna gelince imei numarası bir telefonun kimliğidir.Eğer telefonunuz çalınırsa yada kaybolursa telefonun size ait olduğunu ispat ederek operatörünüz aracılığıyla telefonunuzu kullanıma kapatabilirsiniz.

Bir diğer husus ise acaba alacağım telefon oyun, program çalıştırır mı ? Çin malı telefonlarda işletim sistemi yani Nokia telefonlarda olan Symbian gibi bir sistem yoktur.Ama bazı telefonlar java oyun çalıştırmaktadır.Telefonun özelliklerini sorarken mutlaka java desteği var mı diye sormayı ihmal etmeyiniz.

Başka bir diğer konu ise acaba bu telefonun kamerası kaç piksel ? Çin malı telefonları kameralarının çoğunda 2 Megapixel'den tutunda 10 Megapixel'e kadar kaliteli çekim yaptığını gösteren bir yazı vardır arka kapaklarında.Buna inanmayın.Genelde bu kameralar vga'dır.Yani fazla çözünürlükleri yoktur.


Son bir not : Telefon alırken tanınmış markaları tavsiye ediyoruz.Eğer telefona bir şey olursa satın aldığınız bayi kesinlikle bir şey kabul etmez.Size tavsiyemiz General Mobile, Trident gibi az-çok duyulmuş markaları tercih etmenizdir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt