Çift başlı buzağı köylüleri şaşırttı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CEREN

CEREN

Üye
    Konu Sahibi
Çift başlı buzağı köylüleri şaşırttı



Uşak'ın Sivaslı ilçesinde doğan çift başlı buzağı köylüleri şaşkına çevirdi. Sivaslı ilçesi Yayalar beldesinde hayvancılıkla uğraşan Süleyman Çiftçi'nin ineği çift başlı bir buzağı dünyaya getirdi. Buzağının çift başlı olması nedeniyle şaşkınlık yaşayan Çiftçi ailesi ve köylüler ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını daha önce benzeri olayları televizyonlarda gördüklerini dile getirdi. 45 yıldır hayvancılıkla uğraşan ve daha önce yüzlerce hayvanı olduğunu ifade eden Süleyman Çiftçi, ilk kez çift başlı bir buzağıyla karşılaştıklarını söyledi.

Montofon cinsi ineğinin bugünekadar 7 kez doğum yaptığını ancak hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını ifade eden Çiftçi, "Sabah saat 07.00 sıralarında doğum sancıları başladı. Hayvanın zorlandığını görünce hemen veteriner hekim çağırdık. Veteriner hekim bize buzağının çift başlı olduğunu ve bu nedenle doğumun zor olacağını söyledi. Ancak biz inanmadık. Yaklaşık 4 saat süren doğum sonrasında çift başlı buzağı dünyaya geldi. Olayın şaşkınlığını hala üzerimizden atamadık. Olayı duyan köylüler akın akın buzağıyı görmek için ahıra geliyor. Buzağının yaşamasını istiyoruz. Doğduğunda durumu kötüydü ancak şu anda iyi gözüküyor. Ayağa kalkamadığı için sütü biberonla içiriyoruz" dedi.
12 yıldır veteriner hekim olarak çalıştığını söyleyen ve ilk defa böyle bir vaka ile karşılaştığını anlatan Alp Doğan, "Aile beni arayınca hayvanın zor durumda olduğunu anladım. Güç bir doğum olacağını tahmin ettik. Köylüler buzağının çift başlı olacağını söylediğimde inanmadı. Yaklaşık bir saat uğraştıktan sonra doğum gerçekleşti. Zor bir doğum oldu ve ineğin durumu kötü olduğu için insanlar gibi sezaryene başvurmadık. Buzağının ölü olduğunu düşünerek sezaryen yapmadık ama yaşıyor. Buzağının yaşayıpyaşamayacağını zaman gösterecek Annenin durumu şu anda iyi. Buzağının yaşaması mucize" diye konuştu.

Yayalar kasabasında yaşayan köylüler ilginç doğum ve çift başlı buzağı dünyaya geldiğini öğrenince Çiftçi ailesinin evine akın etmeye başladı. İlk kez böyle bir durumla karşılaşan köylüler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
 
CanceR

CanceR

Üye
görmeye alıştığımız tablolar artık şaşıramıyom :S
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt