chkdsk /f hatası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 99957

Silinen Üye 99957

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
chkdsk /f hatası
Arkadaşlar Windows 7 kullanmaktayım. Geçenlerde elektirik kesintisiyle bilgisayarım kapandı. Sonrasında bilgisayar açılırken disk gözden geçirme istiyor ben herhangi bir tuşa bassam da geçemiyorum ekran takılıp kalıyor saniye 1 e geldiğinde lütfen yardım edin :(
 


L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
okunamaz dosyalar oluşmuş.
normal bir şekilde disk taramayı bitirince düzelmesi gerekir eger düzelmiyorsa format şart
 
Teom@n

Teom@n

Üye
Eger asagidaki anlatimda oldugu gibi F8 ile basaramazsan, Kullanmakta oldugun W7 surumune gore bilgisayarini DVD den yada USB den baslat ve asagidaki anlatima uygun sekilde ilerle. Genelde otomatik olarak baslatma sorunlarini algilar, tanilar ve onarir. iyi sanslar.

Microsoft, ekstra bir araca ihtiyaç duyulmadan kolayca onarım yapılabilmesi için Windows 7′de kullanıcılara “sistem kurtarma seçenekleri”(System Recovery Options) sunuyor. Bu araçlar Windows 7′nin kurulumu sırasında bilgisayarınıza yükleniyor.
Windows 7 “Gelişmiş Ön Yükleme Seçenekleri”(Advanced Boot Options) menüsüne erişmek için, bilgisayarınızı açmanız ve Windows başlamadan önce F8 tuşuna basmanız gerekiyor. Sistem kurtarma seçeneklerine girmek için kalvyeden “Bilgisayarınızı Onarın” (Repair Your Computer) seçeneğine gelip “enter”a basın. Sistem kurtarma seçeneklerinde 5 araç bulunuyor.
Startup Repair: Windows ‘un doğru bir şekilde başlamasına mani olabilecek sorunları (eksik ya da hasarlı sistem dosyaları gibi ) çözmek için kullanılır. Startup Repair sorunları tespit etmek için bilgisayarınızı tarar ve sistemin doğru açılmasını sağlamak için sorunlari düzeltmeye çalışır:

System Restore: Bilgisayardaki sistem dosyalarının, daha önce yedeği alınmış sistem dosyalarıyla değiştirilmesi / yenilenmesi için kullanılır. Ssytem Restore email, dökümanlar ya da fotoğralarınız gibi kişisel belgelerinize müdahele etmeden bilgisayarınızdaki sistem değişikliklerini geri almanızı sağlayan bir araçtır.

System Image Recovery: Bu aracı kullanabilmek için daha önceden bir sistem imajı almış olmanız gerekiyor. Sistem imajı, içinde Windows, programlar; resim, müzik, döküman gibi kullanıcı bilgilerinin bulunduğu kişiselleştirilmiş bir yedekleme bölümüdür.

Windows Memory Diagnostic Tool: Bilgisayarınızın belleğindeki hataları bulmak için tarama yapar.

Command Prompt: İleri düzeydeki kullanıcılar “Komut istemi”ni, kurtarma ile ilgili işlemleri gerçekleştirmek için kullanılabilir. Ayrıca komut istemi içinde çeşitli komut satırı araçları kullanılarak tanılama (diagnose) yapılabilir ve sorunlar çözülebilir.

Sorununuza uygun Aracı seçerek Windows 7′yi onarmaya başlayabilirsiniz. "BU ANLATIM ALINTIDIR"
 
Silinen Üye 99957

Silinen Üye 99957

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. bilgisayarı zorla acmayı basardıgımda kayıt defteri ayarlarından chkdsk/f parametresini çalıştırmayı kapattım suan bilgisayarı sorunsuz kullanabiliyorm ama sorunlu dosyalar oldgu gibi duruyo haliyle. sistem kurtarmayı deneyeceğim birde umarım sorunu kökten hallederim. Çünkü formatla ugrasmak istemiyorum Programlarım gidiyo :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt