Cep telefonu solucanı Advanced device locks tehlikesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cep telefonu solucanı Advanced device locks tehlikesi
Cep telefonu solucanı Advanced device locks tehlikesi
Kontörler nereye gidiyor
Symbian işletim sistemi kullanan bir cebiniz varsa, bu haber sizin için çok önemli olabilir...
NetQuin Technology enstitüsünün araştırmacılarına göre Transmitter.C isimli cep telefonu virüsünün değişime uğramış bir sürümü ortalıkta dolaşıyor.
Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre sadece Symbian S60 3rd Edition işletim sistemini kullanan cep telefonları risk sınıfındayer alıyor. Cep telefonu solucanı "Advanced device locks" adındaki üçüncü parti bir sunucudan cihaza ulaşıyor.
500 TANINMAMIŞ KİŞİYE SMS
Eğer virüs yüklenirse 2-3 dakika içinde otomatikman internet bağlantısı kuruyor. Sonrasında zararlı 10-15 saniyede bir gizli birşekilde 500 tanınmamış kişiye SMS yolluyor. Bununla yetinmeyen solucan cep telefonu kullanıcısının SIM kartında bulunan rehberine dadanıyor. SMS içeriğinde "A very interesting girl. Try it now!" ibaresi ve bir web linki bulunuyor. Kullanıcı bu linke tıkladığında ona da Transmitter.C virüsü bulaşıyor.
SAÇMA SMS'LER DİREKT SİLİNMELİ
Cep telefonu virüsünden korunmak isteyen S60 kullanıcıları, kesinlikle yukarda ismi geçen üçüncü parti sunucuya ait bir yazılımıkurmamalı. Ayrıca tanımadık kişilerden, saçma içerikli SMS'leri direkt silmeliler.
 
  • Beğen
Tepkiler: serotonin, anl_tr ve passiv€ aggressiv€


anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
teşekkürler saol bilmiyordum
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
güvenlik programının kendisi virüs ilginç...
 

passiv€ aggressiv€

Üye
eee benim telimde var ayrıca 3rd edi. bnim telim ancak program çalışıyo ve hiç bi şekilde sms veya internete girmiyo acaba ne yapmam gerekli proyu silsem halledebilir miyim ha bide bnde hiç köntör yok acaba ondan mı sms ve internete girmiyo ? bilgi için teşekkürler :spr
 
fahrettin0322

fahrettin0322

Üye
bu tuş kilidi programı değilmi ya n82 ve 6630 da siteden indirp kurdum acaba telefonlarıma virus bulaşmışmıdır? ikisindede kaspersky güncel virus programı mevcut paylşımın için teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt