Canlı Doğuran Balık Türleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Canlı Doğuran Balık Türleri
Akvaryum için canlı doğuran balık türleri
canlı doğuran balık çeşitleri
canlı doğuran balık cinsleri

Lepistes(Poecilia reticulata)

Lepistes yeni başlayandan tecrübeliye kadar her düzeyden akvaryum meraklısının besleyebileceği bir balıktır. Hobiye yeni girenler, bu balıkları yaşatmak ve üretmeye gayret ederken, tecrübeliler yeni varyeteler yaratabilmek için çalışırlar.
Sayısız renk kombinasyonuna sahip olabilirler. Çeşitliliğin bu denli çok olması akvaryumların rengarenk görünmesini sağlar. Alman, Kobra, Mavi lepistes gibi çok bilindik varyetelerin yanısıra kılıçkuyruklu lepistes gibi çok özel varyetelere de rastlanabilir.

Kılıç kuyruk (Xiphophorus helleri)

Cinsiyet ayrımı kuyruklar ve alt yüzgeçler sayesinde yapılır, en kolayı kuyruktan tespittir, Kuyuğunda kılıç şeklinde uzantısı olan balıklar erkektir. Parazitler tarafından rahatsız edilen veya yaşlanan dişilerde erkeğe dönüşüm gözlenmiştir. Diğer balıklara karşı uyumlu olmasına karşın kendi türünde baskın olan erkek diğer erkekleri rahatsız eder. Bu yüzden ya tek yada saldırganlığın farklı hedeflere dağılması için 5 erkek olarak bakılmaları önerilir, dişi erkek oranı 3 erkek 1 dişi olmalıdır. Beslenme konusunda yem ayırt etmezler, kaliteli kuru yemlerle beslenebilir ayrıca iyi bir yosun yiyicisidir. Yüzmek için açık alanı bulunan fakat iyi bitkilendirilmiş akıntılı akvaryumlarda sağlıklı bir şekilde yaşatılabilir.

Siyah Moli (Poecilia sphenops)

Moliler tropik balıklardır.Akvaryumun her bölgesinde gezen hareketli bir türdür.Ani sıcaklık değişimlerine dayanıklı değillerdir.Tuz balığın direncini artırır.(50 litreye bir çay kaşığı tuz)Yosunları çok severler.Kayalarda ve bitkilerde oluşan yosunları tüketirler.

Plati (Xiphophorus maculatus)

Tropik akvaryumların kırmızı şeytanlarıdır onlar.Şeytan dediysem bakmayın sakin ve barışçıldır.Akvaryum dünyasına yeni başlayanlar için uygun bir türdür.Fazla haraket etmez.Akvaryumda oluşan yosunlarla ve kuru yemlerle beslenirler.Su değişimlerinde,sıcaklık değişimlerine çok dikkat edilmelidir.Nazik bir tür olduğu için toplu ölümler gerçekleşebiliyor...

Velifiera (Poecilia velifera)

Bitkili akvaryumları severler.Akvaryumunuz küçük ise erkekler sorun teşkil edebilir o yüzden dört dişi bir erkek şeklinde besleyebilirsiniz.Molilerle çiftleşebiliyorlar.

SivriSinek Balığı (Gambusia affinis)

Su şartlarına dayanıklı balıklardır.Tabiki çok sıcak olmadığı sürece.Kolay yavru alırsınız.Lepisteslere nazaran daha agresiflerdir.

Yelken Kuyruklu Moli (Poecilia latipinna)

Ilımlı tropik bir balıktır.Orta ve üst tabanda haraketli yüzerler.Daha çok bitkili akvaryumu severler.

Halfbeak (Dermogenys pusillus)

Sürü halinde bakılmalıdır.Suyun yüzeyinde yüzmeyi tercih ederler.Ülkemizde çok yaygın bir akvaryum balığı değildir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
20
Görüntüleme
595
DarkredBlue61
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
624
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
2
Görüntüleme
2K
federico2424
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
823
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt