C7 Turkcell

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kanuni_1520

Kanuni_1520

Üye
    Konu Sahibi
C7 Turkcell
Merhaba arkadaşlar Ben zamanında C7 yi turkcellden aldım haliyle sadece turkcell hattını görüyor bunu kırmanın bir yolu yokmu telefoncuya sordum 150tl istedi. Onlar yapıyorsa biz neden yapmayalım.
 


Alperen Şuayb

Üye
Ben Vodafonedan Aldım C7 yi Turkcell Avea Hepsi Çalışıyor
 
Kanuni_1520

Kanuni_1520

Üye
    Konu Sahibi
Bende avea ve vodafon çalışmıyor :( sadece turkcell kırdırılması gerekiyormuş
 
azrock

azrock

Üye
Telefon sim kilitli. Nokia lardaki sim kilidin nasıl kırıldığını bulman gerek. Yabancı kaynaklarda olabilir böyle konular.
 

mutlu8890

Üye
Merhaba arkadaşlar Ben zamanında C7 yi turkcellden aldım haliyle sadece turkcell hattını görüyor bunu kırmanın bir yolu yokmu telefoncuya sordum 150tl istedi. Onlar yapıyorsa biz neden yapmayalım.

Öncelikle biz neden yapmayalım kısmını cevaplayayım. c7 nokianın sl3 serisi telefonlarından ve eski telefonlar gibi bilgisayar takıp 5 dakikada unlock işlemi yapılamıyor. sl3 serisi telefonlarda unlock kodu sha1 algoritması ile şifrelenmiş olarak bulunur ve kırılması için bilgisayarda bruteforce saldırısı yapılır. sl3 serisi telefonlarda unlock kodu 15 hanedir ve bunu kırmak için sadece cpu kullanırsak aylarca beklemek gerekebilir. Bu yüzden gpu destekli ekran kartları kullanılır ve 25-30 kat daha hızlı işlem yapılır hatta birden fazla gpu destekli ekran kartı takılarak bu hız daha da arttırılarak işlem daha da hızlandırılır. Buna rağmen 15 haneli kodu bulmak 24-48 saat arası sürebilir. Örneğin ati radeon hd5970 ekran kartı gpu ile core i7 920 2.66ghz lik cpu dan 25 kattan daha fazla hızla deneme yanılma yapılabilir. Normal bir ev kullanıcısının bunu yapamayacak olmasının sebebi ise bahsedilen ekran kartı fiyatının 350-400 $ olması ve 1 tanesi ile işlemin yine uzun sürebileceğidir :D

İkinci olarak telefonu turkcell den aldıysan ve faturası varsa turkcell müşteri hizmetlerini arayarak bu telefonu kampanyalı dahi olsa para ile aldığını ve başka operatörleride kullanmak istediğini söyleyerek unlock kodunu istiyorsun. Önce bayağı bir zorluk çıkartıyorlar fakat ısrar ediyorsun. faturayı fakslamanı veya taratarak mail ile yollamanı filan istiyorlar ve en sonunda sim kilidi kaldıracak kodu yolluyorlar.

Üçüncü olarak turkcell den bu kodu almayı başaramazsan ki ne diyeceğini bildiğin zaman kodu alacağın kesin. istanbulda bir telefoncu 60 tl ye sim kilidini kırıyor. sha1 dosyasını kendin çekemeyeceğin için telefonu yollaman gerekecek ki hem gönderirken ki hemde geri gelirken ki kargo ücreti bu 60 tl ye dahil. Bende de simlock lu bir c7 vardı fakat yurtdışından geldiği için mecburen burada para ödeyerek açtırmam gerekti. O dönem bayağı araştırdım benden de 100-150 tl arası fiyat çektiler. tabi hiçbirinde yukarıda bahsettiğim donanımda bilgisayar olmadığı için hepside fiyat vermeden önce ya msn den bir yerlere fiyat sordu yada bir siteden fiyat a baktı. bu sırada bir tanesi bakarken bende bakıp siteyi öğrendim. Eve gidince doğrudan kendim telefonu yolladım 60 tl ye hallettim. Telefoncular içinden sha1 dosyasını çekip yolladıkları için onlar 45 tl ödüyor. gerçekten çok acımasızca kar ekliyorlar fiyata. Her neyse turkcell den kodu alamazsan haber ver (mümkünse pm ile bu konuya tekrar bakmayabilirim) o istanbuldaki telefoncunun bilgilerini bulmaya çalışayım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt