Burun Estetiği Nasıl Yapılır? | Burun Estetik Ameliyatı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Burun Estetiği Nasıl Yapılır? | Burun Estetik Ameliyatı
burun estetiği nasıl yapılır, burun estetiği operasyonu, burun estetik ameliyatı, burun estetiği sonrası, burun estetiği fiyatı, burun estetiği kimlere yapılır, burun estetiği ile burun şekillendirme


Burun, yüz güzelliğini etkileyen en önemli organlardan biridir. Burun bölgesinde sonradan veya doğuştan meydana gelen deformasyonlar kişinin yüz güzelliğine olumsuz etki eder. Bu nedenle de estetik ameliyatlarının en çok tercih edilenide burun estetiğidir. Tabi ki sadece yüz güzelliği için değil sağlık içinde burun estetiği yaptıranlar var. Burun bölgesindeki et, tıkanıklık ve eğrilik gibi durumlar nefes alma sorununa yol açmaktadır.



Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Genel anestezi altında yapılır. Burun estetiğinde gereken ciddiyet gösterilmelidir. Burun ameliyatının süresi probleminizin büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Benim yaptığım burun ameliyatları, çok özel bir durum olmadıkça yaklaşık 2 saat kadar sürüyor. Burun ameliyatı öncesi çekilen fotoğraflar üzerinde analitik ölçümler yapılarak yüzünüz için en ideal burun modeli belirlenmektedir.

Bu noktada burnun, yüz hatları ve ölçüleri ile uyumlu olup, doğallığını kaybetmemiş olması önemli bir kriterdir. Burun, çene, alın, kaş, göz, dudaklarla birbirini tamamlamalı ve bu yapılarla uyum içinde olmalıdır. Bunun yanı sıra, burun ucu, burun sırtı, burun kanatları, burun delikleri gibi bütünü oluşturan yapıların da birbirleriyle orantılı ve harmoni içinde olması gerekir. Güzel ve estetik bir burun kendi içinde orantılı, çevresindeki yapılarla uyumlu, güzelliğini de dikkat çekecek ölçüde dışa yansıtan burundur. Unutmayın ki, ideal olan burun, ameliyat edildiği halde ameliyat edildiği belli olmayan, doğallığını kaybetmeyen burundur.

Burun Estetiği Kimlere Yapılır?


  • Burnunuz yüzünüze göre normalden daha büyük görünüyorsa,
  • Yandan bakıldığında burun kemiğiniz kambur görünümlü ve dışa doğru çıkıntılıysa,
  • Önden bakıldığında burnunuz normalden daha genişse,
  • Burun sağa ya da sola doğru eğri ve çarpık duruyorsa,
  • Burun delikleri genişse ya da asimetrikse,
  • Burun ucu aşağıya sarkıyorsa, çok kalın ya da genişse,
  • Burnunuzda şekil bozukluğuyla birlikte nefes almakta zorlanıyorsanız

Burun Estetiği Sonrası

Kendinizi iyi hissetmeniz durumunda ameliyatın olduğu gün hastaneden çıkabilirsiniz. İstirahat ihtiyacınız olursa 1 gece hastanede kalabilirsiniz. Burun estetiği operasyonundan sonra göz çevresinde hafif şişlik ve morarma oluşur. Burun ameliyatı sırasında burun kemikleriniz kırılmadan şekillendirileceği için şişme ve morarma en az derecede olacaktır. İlk gün bu bölgeye yapılacak buz uygulaması ile şişlik ve morarmaların derecesi nisbeten azaltılabilir, o yüzden en azından gece uyuyuncaya dek göz çevresine buz koymakta yarar vardır. İlk birkaç gün burun deliklerinden kanlı sızıntı olması normaldir. Ameliyat sonrası sizi rahatsız edecek derecede ağrı olmayacaktır. Morluklar genelde 4-5 gün içinde kaybolur. Şişliklerin de çoğu ilk yedi gün içinde hızla azalır ve burun şekli kendini gösterir. Bu andan itibaren normal yaşamınıza dönebilirsiniz. Kalan şişliklerin azalması, derinin yumuşaması, burnun tam olarak oturması ve son halini alması için en az 6 aya ihtiyacınız vardır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt