Bunu içtikten sonra ilaç içerseniz ölürsünüz!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bunu içtikten sonra ilaç içerseniz ölürsünüz!
Doktorlar, greyfurtla alınan ilaçların,
karaciğerde ve bağırsaklarda çözülme
işlemini durdurarak aşırı doza yol
açabileceğini açıkladı. Bu durum
ölüme varan sonuçlara yol açabiliyor. 28 Kasım 2012, Çarşamba - 11:58 Doktor Bailey, 'bir bardak greyfurt suyuyla bir hap almak, bir bardak suyla 5-10 hap birden yutmaya benziyor, insanlar inanmıyor ama bunu bilimsel olarak kanıtlamak mümkün' dedi, Bunu içtikten sonra ilaç içerseniz ölürsünüz! Doktorlar, greyfurtla alınan ilaçların, karaciğerde ve bağırsaklarda çözülme işlemini durdurarak aşırı doza yol açabileceğini açıkladı. Bu durum ölüme varan sonuçlara yol açabiliyor. bbctürkçe'de yer alan habere göre, Greyfurtla ilaçların sisteme karışması arasındaki ilişkiyi araştıran uzmanlar, bu meyvayla birlikte alındığında tehlike yaratan ilaç sayısının arttığını belirtti. Kanada Tıp Birliği Yayın Organı'nda yayımlanan araştırmaya göre, Lawson Sağlık Araştırmaları Enstitüsü'nde görevli ekip, 2008'de greyfurtla birlikte alındığında tehlike yaratan ilaç sayısı 17 iken, bu sayı 2012de 43'e çıktığını kaydetti. Greyfurtla birlikte zararlı etkiler yaratan ilaçlar arasında tansiyon, kanser ilaçları, kolesterol düşürücü statinler ve organ naklinden sonra bağışıklık sistemini bastırmak için kullanılan ilaçların yer aldığı bildirildi. Greyfurtta yer alan furanokumarin adlı kimyasal maddenin ilaçları çözen enzimleri öldürdüğü belirtildi. Bunun da ilacın vücudun kaldıramayacağı kadar büyük kısmının sindirim sisteminden çıkmasına neden olduğu
açıklandı. Su ve greyfurt suyu farkı Bir bardak greyfurt suyu içen bir kişide felodipine adlı tansiyon ilacı oranı, bir bardak su içen kişiye göre üç kat yüksek çıktı. İlaçlarla greyfurt arasındaki ilişkilerde görülen yan etkiler, değişim gösteriyor. Bu yan etkiler arasında midede kanama, kalp atışında farklılık, böbrekte tahribat ve ani ölümler bulunduğu ifade edildi. Araştırmacılardan Dr. David Bailey BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bir bardak greyfurt suyuyla bir hap almak, bir bardak suyla 5-10 hap birden yutmaya benziyor. İnsanlar inanmıyor ama bunu bilimsel olarak kanıtlamak mümkün. Dolayısıyla farkında olmasızın, sadece greyfurt suyu içmekle, tedavi aşamasından zehirlenme aşamasına geçilebilir" diyerek, kamoyunun da bu konuda bilgisiz olduğunu vurguladı. Turunç ve misket limonunun da greyfurtla benzer etkileşim yarattığı belirtildi. Kraliyet Farmakoloji Derneği'nden Neal Patel, greyfurtun sorun yaratan tek besin olmadığını, örneğin birlikte alındığında sütün de bazı antibiyotiklerin çözülmesini durdurduğunu belirtti.
 


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk: ne greyfurtmuş arkadaş.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica:
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
ben denedim bişey olmadı ya gı :hmmm greyfurt suyu içtim arkasından bebe aspirini yuttum daş gibiyim ya :bilmm
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kingmortall

Kingmortall

Üye


bbc yalan haber vermiş o zaman gökhan abi sen haklıymışşın :D

yalan tabe vitamın kazanayım diye 1 hafta içtim arkadan bebe aspirini yuttum bişey olmadı yalan haber asparagas bu :bangin:
 
alaStar

alaStar

Üye
:hmmm garip
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt