Bu Adamlara Dikkat Edin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Bu Adamlara Dikkat Edin
Gözünü para hırsı bürümüş dolandırıcıların yeni “yöntemi”ne karşı vatandaşlar uyarıldı.30 Nisan 2006 02:50

İçişleri Bakanlığı’ndan geldiğini söyleyen dolandırıcılar Merkezi Nüfus Sistemi (MERNİS) için evlere form bırakıyor. Vatandaştan 6 YTL 90 kuruş kargo parası alan sahtekârlar formdaki sorularla kişisel bilgilere de ulaşıyor.
<div align="center"></div>
Sahte kredi kartı, kimlik ve paralarla vatandaşı dolandıran sahtekârların son numarası sahte formlar. İçişleri Bakanlığı&#8217;ndan geldiğini söyleyerek Merkezi Nüfus Sistemi (MERNİS) için evlere form bırakan dolandırıcılar, vatandaştan hem 6 YTL 90 kuruş kargo parası istiyor hem de formda yer alan sorularla kişinin vatandaşlık ve vergi numarasından anne kızlık soyadına kadar pek çok bilgiye ulaşıyor. Formlarda Maliye Bakanlığı&#8217;nın da ismi kullanılıyor. 35 soruyu hemen cevaplayabilen kişilerin formlarını alan sahtekârlar, cevaplayamayan vatandaşa ise formun üzerindeki adrese göndermesini söyleyerek ayrılıyor. APS Kargo isimli hayali bir kargo şirketinden geldiklerini söyleyen dolandırıcıların verdiği formlardaki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü&#8217;nün adresi de sahte. Dolandırıcılar daha önce de resmi üniformaları kullanmışlardı. Kendilerini sağlık memuru, polis, maliyeci ve sayaç okuma memuru olarak tanıtan sahtekârlar, onlarca vatandaşı dolandırmıştı.

Sahte form çetesinin tuzağına düşen M.C. formdaki bilgileri dolduramayınca büyük bir dolandırıcılığı ortaya çıkardı. Olay şöyle gelişti: M.C. kapısını çalan kuryenin getirdiği formu 6 YTL 90 kuruş vererek aldı. Formdaki soruların tamamını cevaplayamayacağını söyleyince formdaki adrese gönderebileceğini söyleyen sahtekârlar evden ayrıldı. Formu dolduramayınca nüfus müdürlüğüne başvuran M.C. olayı ortaya çıkardı.

Vatandaşın hem parasını hem de kişisel bilgilerini alan dolandırıcılara ulaşılamıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yapılan dolandırıcılıktan haberdar olur olmaz 81 ilin valiliklerine ve Cumhuriyet Savcılığı&#8217;na bilgi vermiş. Böyle bir çalışmanın olmadığını söyleyen MERNİS Proje Müdür Vekili Fuat Oğuzoğlu, bu konuda düzenlenmiş bir anket ya da formun hazırlanmadığını açıkladı. &#8220;Hazırlayanların amaçları vatandaşı dolandırarak paralarını ve bilgilerini almak.&#8221; diyen Oğuzoğlu, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Nüfus Hizmetleri Daire Başkanı Suat Küçük, &#8216;cumhuriyet savcılığı&#8217;na da başvuruda bulunduklarını ifade etti. Küçük, 81 ilin valisine de bilgi verildiğini açıkladı.

İstanbul Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Güngör, İstanbul&#8217;un çeşitli ilçelerinden benzer bilgilerin geldiğini söyledi. Kadıköy İlçe Nüfus Müdürlüğü&#8217;ne formu nasıl dolduracağını sormak için gelen bir vatandaş üzerine durumun ortaya çıktığını bildiren Güngör, olayın büyük bir dolandırıcılık olduğunu belirtti. Güngör, &#8220;Ortada İçişleri Bakanlığı&#8217;nın ve Maliye Bakanlığı&#8217;nın adı kullanılarak yapılmış bir soygun var. Kapısına gittikleri herkesten 6 YTL 90 kuruş alan dolandırıcılar aynı zamanda kişisel bilgileri de öğreniyor. Halkı dolandırmak için her şeyi kullanmaya başladılar.&#8221; diyor.
 


tofy

Üye
bilgilendirme için teşekkürler haberci herkesin başına gelebilir dikkatli olmak lazım
 
canturk

canturk

Üye
bence cogu ınsan bunu yer yanı
 
canturk

canturk

Üye
valla bu dolandırıcılar işi bılıyor neler cıkartıyorlar
 
hidayet

hidayet

Üye
dikkat gerektiren bir durum bilgi için sağol
 
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
sahtekarlık en popüler işlerden biri hatta meslek olma yolunda bunun önüne geçebilmek için kanunların sertleştirilmesi gerekiyor hemde aşırı derecede sertleştireceksin bakalım aynı adamlar yaptıkları bu işi 2. defa yapabiliyorlar mı yapsalar bile 3. defa yapmaya cesaret edemezler&#33;
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
17
Görüntüleme
427
MAERKEK
marist
Cevap
0
Görüntüleme
366
marist
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
779
Doğuş Pertez
komando04
Cevap
5
Görüntüleme
463
Dandanakan92


Üst Alt