Box.net'teki dosyalara hızlı bağlantı verme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ภคŦเz

ภคŦเz

Üye
Box.net'teki dosyalara hızlı bağlantı verme
Elinizdeki dosyalardan bazılarına, örneğin Office belgelerine, blog'unuzdan bağlantı vermek istiyorsunuz. Halihazırda Box.net'in ücretsiz çevrimiçi disk alanından yararlanıyorsunuz ve blog yazılarınıza en kısa yoldan uygun bağlantıyı eklemek istiyorsunuz.


Bunun için öncelikle dosyaya ait bağlantıyı aldıktan sonra yazıya eklemeniz gerekiyor. Ancak kullanıcılara ücretsiz çevrimiçi disk alanı sunan box.net'teki belgelerden herhangi birine bağlantı verebilmek için öncelikle dosyanın durumunu Public olarak değiştirmelisiniz.
Bağlantı bilgisine ulaşmak için Box.net to Live Writer adlı ücretsiz eklentiden yararlanabilirsiniz. Kurulumu başlatmadan önce Live Writer'dan çıkmalısınız. Select Installation Folder iletişim penceresinde, Folder alanında Live Writer'a ait eklenti klasörünün seçildiğinden emin olun. Normalde bu klasör C:\Program Files\Windows Live Writer\Plugins adını taşıyor. Seçimi yaptıktan sonra Next'e tıklayın. Kurulum başarıyla tamamlandığında Live Writer'da, Insert / Box.net File adlı yeni bir seçenek belirecektir. Bu seçeneğe tıklayın ve box.net'teki oturum açma bilgilerinizi girin. Sunulan seçenekler sayesinde eklentinin kullanıcı bilgilerini kaydetmesini sağlayabilirsiniz. Bu, sonraki işlemlerde bilgilerin otomatik olarak girilmesini sağlayacak.
Ana iletişim penceresinde yer alan box.net'teki dosyalar, tıpkı Windows Gezgini'ndeki gibi görüntülenecek. Klasörlerin bağlam menüleri üzerinden yeni dosyalar gönderebilir, mevcut dosyaları indirebilir ve Share komutuyla paylaşıma açabilirsiniz.
Bağlantı vermek istediğiniz dosyayı işaretleyin. Eklenti Link sekmesinde sağ altta gerekli bilgileri ekrana getirecek. Dilerseniz Title ve Target bilgilerini de girebilirsiniz. Title alanında kullandığınız metin blog'da Tooltip olarak görüntülenecek. Target alanında _blank'ı seçerek bağlantının yeni bir tarayıcı penceresinde açılmasını sağlayabilirsiniz. Araç Insert Link'e tıkladığınızda blog için gereken bağlantıyı alacak.
Dikkat: Resimleri Image sekmesi üzerinden sorunsuz ekleyebilmek için ücretli bir box.net hesabına sahip olmalısınız. Resme tıpkı diğer dosyalar gibi yalnızca bağlantı vermek istediğinizde ise herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt