Bostan Otu Nedir ? - Bostan Otu Nerede Yetişir ? - Bostan Otu' nun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Bostan Otu Nedir ? - Bostan Otu Nerede Yetişir ? - Bostan Otu' nun Faydaları
bostanotu, bostanotu nedir, bostan otu nerede yetişir, bostanotunun faydaları, bostanotunun özellikleri, bostanotu neye iyi gelir

Şevketi bostan olarakta bilinen Bostan otu, içerisinde elma asidi, eterik yağ ve madeni tuzlar bulundurur. Bosta otunu bir çok özelliği bulunuyor. Özelliklerinin dışında bir çok hastalığa da şifa olan bir bitkidir. Böbrek hastalarının dışında herkezin kullanması uygundur. Bostan otunun meyveleri; Pürgatif müshil, iltihap giderici, kalbi kuvvetlendirici, kan şekerini düşürücü, kavrulmuş kökleri ise; Antibakteriyel mikropların yaşamasını engelleyici gibi özelliğe sahiptir. Bostan otu her türlü alerjiye çok etkilidir. Deniz, uçak ve otomobil tutması toz ve otlardan ileri gelen nezlemsi durumlar, kurdeşen, astım rahatsızlıkları bu bitkinin etkisine dayanamaz. ( Aynı etkiler için Meryemana dikeni, Silybum marianum da kullanılabilir ). İştahsızlık, öksürük, mide - bağırsak hastalıkları, karaciğer ve safra kesesi hastalıkları, karaciğer taşları, romatizma ve kan durdurucu gut gibi hastalıklara iyi gelmektedir.

Kullanım Şekli; Alerji için 1 litre suya 2 - 3 tutam tohum atılarak 1 gün bekletildikten sonra 7 - 8 gün süreyle her gün 1’er saat arayla 1’er çorba kaşığı içilir.
Diğer etkiler için; 2 bardak kaynar suya 10 gr. bitki veya kök yada ikisinin karışımı konur. 5 dakika denlendirildikten sonra süzülür. Günde 3 defa 1’er çorba kaşığı içilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt