Bora Duran "Her Sabah"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bora Duran "Her Sabah"
Uzun yıllardır müzik ile iç içe yaşayan, bugüne kadar birçok sanatçının albüm projesine klasik kemençe, gitar, perdesiz gitar ve sesiyle eşlik eden Bora Duran'ın ilk albümü "Her Sabah" tüm müzik marketlerdeki yerini aldı.
İnsana ait en saf duygu olan aşkın, günümüz şartlarında var olabilme çabasını, depresif bir dille anlatırken, herşeye rağmen hayatla barışık olmanın öneminden bahseden "Her Sabah" temeli akustik gitar ve vokal performansına dayanan bir albüm.
Ege Üniversitesi Konservatuarı klasik kemençe bölümü mezunu olan Bora Duran, uzun yıllar İzmir ve karşı kıyılarında sahne alır. İstanbul'da çeşitli stüdyolarda, birçok albüm projesine klasik kemençe, gitar, perdesiz gitar ve sesiyle katılır. İlk demo kayıtlarını da aynı dönemde bu stüdyolarda gerçekleştirir. Ardından kendi stüdyosunu kurar ve "Her Sabah"ı ortaya çıkarır.
Albümdeki 9 şarkının tamamının söz, beste ve aranjeleri Bora Duran'a ait. "İçerim Ben" adlı şarkının sözleri Ömer Hayyam'a hitaben, onun rubailerinden esinlenerek yazılmış.
"Beni Öldürdün", "Duman Duman" ve "Yatak" daha önce Bora Duran'ı sahnede izlemiş olan dinleyicilerin tanıdığı şarkılar.
Harems stüdyosunda Efe Demiryoğuran tarafından gerçekleştirilen kayıtlarda Bora Duran'a gitarlarda Gültekin Kaçar, bas gitarda Eylem Pelit, davulda Okay Aynur, etnik perküsyonlarda Mehmet Akatay ve klavyede Yavuz Darıdere eşlik etti.
Bora Duran, albümün oluşum sürecini "Kendi söz ve bestelerimin yer alacağı bir albüm projesine başlamadan önce aldığım ilk karar, uzun süredir birlikte çalıştığım arkadaşlarımla bir stüdyo kurmak oldu. Bu sayede, albüm kayıtlarında yer alan müzisyenlerle bir grup mantığında çalışarak, istediğim sounda ulaşabildim." diyerek özetliyor.
"Selam", "Dalgın" adlı şarkılarda ney, "İçerim ben" ve "Lay lay"da ud, klarnet, "Aynalar"da duduk gibi etnik enstrümanlar şarkıların hikayeleriyle uyum içerisinde kullanılırken, "Lodos" adlı şarkıda Bora Duran tarafından icra edilen klasik kemençe dikkat çekiyor.
 

Ekli dosyalar

llvllaltepeli

llvllaltepeli

Üye
teşekurler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kdr05
Cevap
26
Görüntüleme
4K
pirenuri
Muhammet DEDE
Cevap
0
Görüntüleme
764
Muhammet DEDE
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
867
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
349
x-scarface


Üst Alt