Bluetooth 5 çıktı!

Sponsorlu Bağlantılar

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
    Konu Sahibi
Bluetooth 5 çıktı!
Bluetooth 5 kablosuz teknolojisi ile birlikte daha fazla mesafe ve daha fazla hız kullanınıcıların emrine amade olacak. İşte Bluetooth 4.2'nin yerini alacak teknolojinin detayları.

Bluetooth 4.2 Teknolojisinin yerini alacak olan Bluetooth 5 artık tamamen hazır durumda. Bluetooth Special Interest Group (BSIG), üreticilerin Bluetooth 5 teknolojisini cihazlarında kullanmaları için hazır olduğunu açıkladı.

Bluetooth 5 ile daha fazla mesafe ve daha fazla hız
İlk kez bu yılın ortalarında duyurulan Bluetooth 5 ile birlikte kablosuz teknolojisine daha fazla mesafe, daha yüksek hızlar ve daha fazlası anlamında birçok zenginleştirme yapılıyor. Detaylandırmak gerekirse Bluetooth 5, Bluetooth 4.2 teknolojisine kıyasla 4 kat daha fazla mesafe sunarken, veri transferi tarafındaysa 2 kat daha fazla hız sağlıyor.

Bu geliştirmeler ile Bluetooth 5 cihazların evde veya işte kesintisiz bir şekilde kullanımı mümkün olacak. Tüm evler ve binalar için kapsamını genişletecek teknolojinin Nesnelerin İnterneti (IoT) geliştiricileri ve tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelişimini sürdüreceği ve basit, güvenli, bağlanılabilirlik için küresel kablosuz standardı olmayı sürdüreceği ifade ediliyor.


Hız ve mesafenin yanı sıra Bluetooth 5 ile birlikte yayın mesaj kapasitesinin de 8 katına çıktığının altı çiziliyor. Bu sayede geliştirilmiş ve konuyla ilgili daha bağlamsal çözümler için gönderilen verilerde artış sağlandığı belirtilmekte.

Ek olarak diğer kablosuz teknolojilerle sebebiyle oluşan potansiyel parazitlerle ilgili de geliştirmeler yapılarak, özellikle ağır şekilde kablosuz teknolojiler kullanılan teknolojik ortamlarda verimliliğin artırılması sağlanmış.

Bluetooth 5 sevkiyatlarının ticari kullanım için 2 ile 6 ay arasındaki sürede gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
gayet iyiymiş haber için :tşk:
 


Üst Alt