Blackberry ilerleyen dönemde orta seviye akıllı telefonlara odaklanacak

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Blackberry ilerleyen dönemde orta seviye akıllı telefonlara odaklanacak



Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden olan Kanada kökenli Blackberry, özellikle fiziksel QWERTY klavye içeren modelleri ile tanınırken, bu cihazlar geçtiğimiz seneye kadar firmanın kendi geliştirdiği Blackberry OS adındaki işletim sistemi ile geliyordu.



Blackberry, Android ve iOS karşısında devamlı olarak pazar kaybı yaşarken, sonunda geçtiğimiz sene radikal bir karar almış ve Android işletim sistemine geçiş yönünde adım atmıştı. Firmanın Androidli ilk akıllı telefonu ise Blackberry Priv adı ile gelen üst seviye model olmuştu.

Blackberry CEO'su John Chen, The International ile bir röportaj gerçekleştirdi ve önemli bazı açıklamalarda bulundu.

Chen 2015 senesinde sundukları Blackberry Priv akıllı telefonun fiyat etiketinin tüketiciler için yüksek olabileceğini kaydederken, bu akıllı telefonun hedef olarak kurumsal müşterileri de hedeflediğini kaydediyor.

Blackberry'nin bu sene içerisinde iki yeni orta seviye akıllı telefon modelini pazara sunacağını belirten Chen, cihazlardan bir tanesinin fiziksel kamera ile geleceğini, diğerinin ise tamamen dokunmatik ekran ile geleceğini belirtiyor.

Blackberry, 2016 ilk çeyrekte 600.000 adet Blacberry Priv satışı gerçekleştirdi ve daha önce tahminler 850.000 olacağı yönündeydi.

Blackberry Priv akıllı telefon 5.4" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD dokunmatiki ekran, 3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 808 yonga seti, 18MP OiS destekli arka kamera, 2MP ön kamera gibi özelliklerle pazara sunuldu.
 
BRKTNL

BRKTNL

Üye
Yoksa kesin iflas edecekler :D Priv'in 600.000 adet satılması yine iyi.
 


Üst Alt