Bir Kadıköy klasiği!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Bir Kadıköy klasiği!
1999 yılından beri süren gelenek devam etti. Şükrü Saracoğlu'nda oynanan dev derbide gülen taraf yine Fenerbahçe oldu, G.Saray Kadıköy fobisini yine yenemedi. Fenerbahçe 1999'dan beri Kadıköy'de puan vermediği G.Saray'ı yine eli boş gönderdi. G.Saray Kadıköy'de ligdeki namağlup unvanını da yitirdi.

Haftalardan beri konuşulan Fenerbahçe-Galatasaray maçında nefesler tutuldu. Zaman zaman oyun alevlendi. 2 gol geldi, 1 kırmızı kart çıktı. Büyük bir taraftar desteğiyle oynayan Fenerbahçe G.Saray'ı 2-0 yenerek evine yine eli boş gönderdi. Maça iyi başlayan Fenerbahçe maçın hemen başında 5.dakikasında Semih'in attığı golle öne geçti. Ataklarını sürdüren Fenerbahçe maçın ilk yarısında başka gol bulamadı. G.Saray ise ilk yarıda önemli bir atak yakalayamadı.

İkinci yarıda ise sahada tam bir Fenerbahçe şov vardı. G.Saray kalesini abluka altına Fenerbahçe ardı ardına G.Saray kalesine geldi. 55.dakikada ise bu ataklar meyvesini verdi ve F.Bahçe farkı Deivid ile ikiye çıkardı. Fenerbahçe atakları bu golden sonra da devam etti. Alex, Aurelio, Deivid ile Fenerbahçe kaleci Orkun'a zor anlar yaşattı.
Feldkamp bu skordan sonra tüm kozlarını kullandı. Hakan Şükür ve Ümit Karan gol yollarında etkili olmaya çalıştı. Bu dakikadan sonra 4 forvetle oynamaya başlayan G.Saray biraz toparlansa da gol bulamadı. Bunun yanı sıra karşılaşmanın 78.dakikasında rakibine kafa atan Deivid direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
G.Saray'ı Kadıköy'de yenen Fenerbahçe bu skorla 31 puana yükselerek maç fazlasıyla ikinci sıraya otururken lider G.Saray ile puan farkını da 1'e indirdi. G.Saray ise 32 puanda kaldı ve ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

Maçtan sonra Kadıköy'de tam bir konfeti yağmuru yaşandı.

FENERBAHÇE:2 GALATASARAY:0

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Tarık Ongun

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Edu, R.Carlos (dk.90 Kazım), Deivid, Selçuk, Aurelio, Uğur (dk.46 Vederson), Alex, Semih (dk.72 Kezman)
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico

GALATASARAY: Orkun, Uğur, Song, Servet, Volkan (dk 63 Ümit Karan), Sabri, Barış, Hakan Balta, Arda (dk. 74 H.Şükür), Serkan, Nonda
TEKNİK DİREKTÖR: K.H.Feldkamp

GOLLER: Dk.5 Semih, Dk.55 Deivid (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Gökhan Gönül, Semih, Deivid, Edu (F.Bahçe) Song, Volkan (G.Saray)
KIRMIZI KART: Deivid (dk. 78)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

2.Dakikada Deivid'in Galatasaray ceza sahasının dışından çektiği sert şut Orkun'da kaldı.

3.Dakikada Deivid'in uzaktan çektiği sert şut üsten auta gitti.

Gol.. 5.Dakikada Alex'in pasıyla Galatasaray ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Semih topu ağlarla buluşturdu. Durum şimdi 1-0

15.Dakikada Barış Özbek'in Fenebahçe ceza sahasının dışından çektiği sert şut Volkan'da kaldı.

17.Dakikada Fenerbahçe savunmasının yaptığı hatayı değerlendiren Nonda'nın şutu cılız kaldı ve topu Volkan rahatlıkla kontrol etti.

19.Dakikada Volkan Yaman'ın yaklaşık 30 metreden çektiği sert şut yandan auta gitti.

21.Dakikada Semih'le Galatasaray ceza sahası içerisinde verkaça giren Gökhan Gönül'ün şutu auta gitti.

26.Dakikada Roberto Carlos'un uzaktan çektiği sert şutu Orkun son anda kornere çelmeyi başardı.

41.Dakikada Uğur Boral'ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yer tutan Alex'in şutunu kaleci Orkun çıkarmayı başardı.

43.Dakikada Arda'nın ara pasında Fenerbahçe ceza sahası içerisinde topla buluşan Nonda'nın çaprazdan çektiği şut Volkan'da kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

Zico ikinci yarıya Uğur'un yerine Vederson'u alarak başladı.

47.dakikada Barış'ın sert şutunu kaleci Volkan güçlükle engelleyebildi.

48.dakikada Semih'in sağ çaprazdan sert şutunu kaleci Orkun iki hamlede kurtarabildi.

49.dakikada bir anda Semih kaleciyle karşı karşıya kaldı. Semih Deivid'i görmeyip kaleyi düşününce kaleci Orkun topu kurtarmayı başardı.

50.dakikada Aurelio sol çaprazdan ceza alanına girdi. Açısı daralmasına karşın yaptığı vuruş kaleci Orkun'dan döndü.

GOL: 55.dakikada F.Bahçe tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. R.Carlos'un şutu barajdan döndü ve top bir anda Deivid'in önünde kaldı. Deivid'in plasesi Orkun'u avladı.

61.dakikada Serkan'ın getirdiği topta Nonda'nın vuruşu defanstan kornere çıktı.

64.dakikada Semih'in pasında topla buluşan Aurelio sol çaprazdan çok sert vurdu. Top az farkla auta gitti.

66.dakikada Gökhan Gönül sağ kanattan çok tehlikeli geldi. Alex topun üzerinden atladı. Gerilerden gelen Semih topa vuramadı.

67.dakikada Deivid'in şutu kaleci Orkun'dan döndü.

70.dakikada Nonda ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Aydınus devam dedi.

73.dakikada Ümit Karan'ın sağ çaprazdan vuruşu auta gitti.

KIRMIZI KART: 78.dakikada rakibine kafa atan Deivid hakem Fırat Aydınus tarafından direkt olarak kırmızı kartla cezalandırıldı.

80.dakikada Hakan Şükür ceza alanı içerisinde şık bir çalımla önünü boşalttı. Vuruşu az farkla auta çıktı

85.dakikada ceza sahası içinde yaşanan karambolde Servet ile Song topu paylaşamadı. Kaleci Volkan çabuk davranarak topun sahibi oldu.


Maçtan Notlar

ZİCO KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK YAPMADI
Fenerbahçe Teknik direktörü Zico, Galatasaray karşısında takımının ilk 11'inde büyük değişiklikler yapmazken, sarı-lacivertliler sahaya beklenen kadrosuyla çıktı.

Ligde geçen hafta Denizlispor karşısında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Alex ve kart sınırında olduğu için Denizlispor mücadelesinde yer almayan Lugano, derbide ilk 11'e dahil oldu.

Brezilyalı teknik direktör, orta alanın solunda Uğur-Vederson tercihini Uğur'dan yana kullandı.
Rahatsızlığı nedeniyle derbi maç hazırlıklarının ilk iki çalışmasına katılmayan ve Denizlispor maçında yedekler arasında yer bulan Vederson, Galatasaray maçında da yedek soyundu.

Denizlispor maçında ilk 11'de yer alıp performansıyla beğenilen Uğur, derbide ilk 11'de şans buldu.

KEZMAN KADRODA, APPİAH YOK
Sağ dizindeki sakatlığı nedeniyle bir süre önce atroskopi yapılan Kezman, iyileştikten sonra ilk kez bir maçın 18 kişilik kadrosuna dahil edildi.

Brezilyalı çalıştırıcı, dizine yapılan operasyondan sonra hızla iyileşen ve sıkı bir şekilde çalışan Kezman'ı uzun bir aradan sonra maç kadrosuna aldı.

Sarı-lacivertli ekipte Appiah ise derbi karşılaşmasında 18 kişilik kadroya giremedi.

Sakatlıkları bulunan ve tedavileri süren Tümer, kaleci Serdar ve Gürhan'ın yanı sıra, Deniz, Kemal, Can ve İlhan Galatasaray maçının kadrosunda yer almadı.

FENERBAHÇE'DE İLK HEYECANLAR
Fenerbahçe'nin Galatasaray ile yaptığı derbi maçta, 2 futbolcu sarı-lacivertli formayla ilk kez Galatasaray'a karşı forma giydi.

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı futbolculardan Roberto Carlos ve Gökhan takımlarının ilk 11 kişilik kadrosunda yer alarak, önemli maçın heyecanını yaşadı.

Bu arada, uzun süredir Fenerbahçe'de forma giyen, daha önce yedek çıktığı Galatasaray maçlarında sonradan oynama şansı bulan forvet oyuncusu Semih, sarı-kırmızılı takıma karşı ilk kez takımının ilk 11'inde yer aldı.

GALATASARAY'DA 4 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fenerbahçe maçı önesinde takımda çeşitli nedenlerden dolayı revizyona gitti.

Feldkamp'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile geçen hafta oynanan karşılaşmada ilk 11'de sahaya sürdüğü 4 oyuncu, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de yer almadı. Kırmızı kart cezalısı olan Hasan Şaş ve sakatlığı tüm çabalara rağmen geçmeyen Lincoln maçta forma giymedi. Alman teknik adam, Hakan Şükür ile Mehmet Topal'ı da derbi maçta yedek bırakırken, bu 4 oyuncunun yerine Barış, Volkan, Sabri ve Nonda ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligde son olarak Gençlerbirliği maçında ilk 11'de başlayan Nonda da 1 ay sonra ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Galatasaray'da son olarak 8 Kasım'daki Helsinborg maçında ilk 11'de forma giyen Sabri, 1 ay sonra yeniden ilk 11'e Fenerbahçe maçıyla birlikte dönüş yaptı.

Volkan ise Gaziantepspor ile 4 Kasım'da deplasmanda oynanan karşılaşmanın ardından yeniden ilk 11'de forma şansı buldu.

Ligde son olarak 2 hafta önce oynanan Trabzonspor ile 25 Kasım'da oynanan lig karşılaşmasında forma giyen Barış, Fenerbahçe maçıyla birlikte formasına kavuştu.

Galatasaray'da sakatlıkları süren Okan, Ayhan ve Linderoth da maç kadrosunda yer almadı.

2525 GALATASARAY TARAFTARI MAÇTA
Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki karşılaşmayı 2525 Galatasaraylı taraftar, Migros Tribünü'nde kendilerine ayrılan yerden izledi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar ile Fenerbahçe taraftarları arasında geniş bir güvenlik bölgesi kurularak, herhangi bir olay çıkması engellendi.

GALATASARAY OLAYSIZ GELDİ
Galatasaray futbol takımı kafilesi olaysız olarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.

Sarı-kırmızılı takımı taşıyan otobüsün gelişi sırasında bazı taraftarlar, kafileye bozuk para attı.

TAKIMLAR AYNI ANDA STADA GELDİ
Fenerbahçe ve Galatasaray futbol takımları derbi maç için aynı anda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.

Ezeli rakipleri taşıyan otobüsler, maçın başlamasına 1 saat 15 dakika kala, önce Galatasaray kafilesi olmak üzere arka arkaya stada giriş yaptılar.

Galatasaraylı futbolcular, stada giriş yaptıktan kısa bir süre sonra atmosferi görmek için sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekibi sahada gören Fenerbahçeli taraftarlar, rakiplerinin moralini bozmak için aleyhte tezahüratlar yapmaya başladı.

Sarı-kımızılılar, kendi taraftarlarının olduğu bölüme giderek, seyircisini alkışladı.

GALATASARAY ''FAIR PLAY SPOR DOSTLUKTUR'' YAZILI TİŞÖRTLERLE ISINDI
Galatasaraylı futbolcular, sahaya Umut Çocukları Derneği'nin yeşil renkteki ve ''Fair Play Spor Dostluktur'' yazılı tişörtleriyle çıktı.

Maç öncesi ısınırken bu tişörtleri giyen sarı-kırmızılı futbolcular, bileklerine yeşil renkte bileklik taktı.
Bu arada, maçın hakemleri de aynı tişörtleri giyerek ısındı.

Öte yandan, Fenerbahçe takımının da aynı tişörtlerle ısınmak için sahaya çıkması bekleniyordu. Ancak sarı-lacivertliler, kendi eşofmanlarıyla sahada yer aldı.

SERVET HASRET GİDERDİ
Fenerbahçeli eski futbolcu Galatasaraylı Servet Çetin, maç öncesinde eski takım arkadaşlarıyla hasret giderirken, sarı-kırmızılı oyunculardan Sabri'nin, Fenerbahçeli futbolcularla samimiyeti de dikkat çekti.
Sarı-lacivertli ekipteki hemen hemen bütün futbolcuların yanı sıra idari menajer Volkan Ballı ile konuşan Servet, eski takımıyla hasret giderdi.

Sarı-kırmızılı oyunculardan Sabri de birçok futbolcuyla samimi görüntüler verdi. Semih ile saha içinde sarılan Sabri diğer bazı oyuncularla da samimi görüntüler sergiledi.

TARAFTARDAN DESTEK İSTENDİ
Maç öncesi Fenerbahçe cephesinden, taraftarına yapılan anonslarda, böylesine büyük maçlarda taraftarın her zaman için takıma itici bir güç olduğu belirtilerek, 90 dakika boyunca etkili bir destek istendi.

Anonslarda, taraftarın, derbilerde ve diğer büyük maçlarda alınan başarılı sonuçların baş kahramanı olduğu vurgulandı.

Önemli maçlarda maraton alt tribününde renkli kartonlarla verilen mesajlar, bu kez yerini çeşitli figürlere bıraktı.

TRİBÜNLERDE SIKI DENETİM
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için stat çevresindeki yoğun güvenlik tedbirleri tribünlerde de uygulandı.

Galatasaray taraftarına verilen Migros tribününün sol tarafındaki bölüm ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında büyük bir bölüm güvenlik nedeniyle boş bırakıldı.

Boş bırakılan tribünlere çok sayıda çevik kuvvet polisi yerleştirilirken, diğer tribünlerde ise çok sayıda özel güvenlik elemanı bulunduruldu.

Maraton tribününün, Galatasaray seyircisinin bulunduğu bölümüne yakın köşesine de taraftar alınmadı ve burada bir polis hattı oluşturuldu.
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İşte böyle her sene böyle ...... Boşlukları doldurunuz :)
 
keremerson

keremerson

Üye
bravo gerçekden güzel oynadı fener ;)
 
maxiburak

maxiburak

Üye
ne diyeyim bi gs lş olarak tebrik ederim
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Tebrik ederim Fenerbahçe'yi ..
 
ouSahin

ouSahin

Üye
:) Cehennem Ateşine Dayanamayan Bir Cimbom Görüyorum

Nese Hala lider konumdalar :) Uefada ve Şampiyonlar Liginde Takımlarımza Başarılar Dilerim:)
 
kurt bey

kurt bey

Üye
biz alıştık abi kadoköyden boynu bükük dönmeye. bu maç eskilerin tabiriyle "yenildik ama ezilmedik" diyerek özetlenebilir. :) hani tebrik edeyim diyomda tebrik etmeye gerek varmı bilmem. Artık gelenek görenek gibi bişi oldu bu.
 
arslansem

arslansem

Üye
Bir maçla kral olmadık bir maçla tahttan inmeyiz :oke:
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
Geleneği bozmuyoruz,başka bişi bozuyoruz...
 
Salihyet

Salihyet

Üye
bu maçın anlamı büyüktü ;) yenmek çok anlamlı .. mühim olan iki elimiz kanda da olsa destekleyip kaybetmemek (van_hooijdonk eğer maça gittiysen çektiğin resimleri paylaş :ehe )
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Tebrik ederim Fenerbahçe li arkadaşları.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yok salih bilet bulamadık ki. Çarşamba cska maçındayız ama ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt