Bios Nedir ? Ayarları Nasıl Yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

gizemlirap

gizemlirap

Üye
    Konu Sahibi
Bios Nedir ? Ayarları Nasıl Yapılır
arkadaşlar BİOS ayarları nedir bu ayarlarla neler yapılır mesela :
.DVD sürücüsü nasıl devredışı bırakılır + Dvd Sürücüsünün Açılışta Okunmasını Sağlamak
.Mesela pcye Usbden Format çekcez ama USB Açılışta okunmuyor bunu nasıl açılısta devreye sokabiliriz.
.Pcnin Fan ısısını nasıl görebiliriz.

Bunları bilen arkadaş varsa lüften resimli olarak veya güzel bir şekilde anlatsın MAXİCEP e bir katkısı olsun.Özellikle Nedved kardeş size çok güveniyorum şuana kadar bütün sorularıma cevap verdiniz bunuda bilginizle bizi aydınlatacağınıza inanıyorum şimdiden teşekkürler.
 


Perfect!

Üye
"Basic Input/Output System" (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden meydana gelmiştir

anakart için işletim sistemi diye bilirim sanırım
böylece anakartın nasıl çalışacağını ayarlayabiliyorsun

dvd yi ayarlamada bios featuresden yapılıyo
boot ayarlarına bakacaksın
biosa girmek için del yada açılışta setup için şuna basın der ona basmalısın





bu şekilde ayarlayabilirsin yardımcı olabilmişimdir umarım
 
ysfakc

ysfakc

Üye
arkadasımız cok guzel anlatmıs elıne saglık. usb den format atabılmek ıcın oncelıkle flash bellegıne gereklı yazılımları kurmalısın kı oda format kadar uzun suren bır asama.tabı usb derken harıcı dvd romuda kastedmıs olabılırsın.bılgısayarın acılısta flash dıskı yada harıcı dvd romu okuyabılmesı ıcın 3 ncu resımdekı 4 th boot device dekı usb yı 1 st boot devıceye getrmelısın..kolay gelsın
 
Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
BIOS ile donanımların özelliklerini , kontrollerini , çalışmasını vs. kontrol edebilirsin.Yalnız fazla bilgin yoksa bilirkişi eşliğinde yapman yararına olacaktır.Hangi ayarın neye tekabül edeceğini bilmek gerekiyor.

1. DVD sürücüsünü veya bağlı diğer aygıtları devre dışı bırakmak ya da için BIOS menüsüne ulaştıktan sonra BOOT bölümünde ayarları yapabilirsin.DVD/CD sürücüler üzerinde DVD veya CD ifadesi olur.Onu Disable konumuna getirirsen DVD/CD ROM çalışmaz.


2. Format atmak istediğin işletim sistemini US
B'ye yazdıktan sonra sisteme restart çek ve donanımla ilgili bilgiler ekrana geldiğinde BIOS'un Setup menüsüne girmen lazım.Setup menüsünü açtığında anakart üzerinde takılı olan sürücüler ekrana gelecektir.Bunlardan flash belleğini seçerek kuruluma başlamalısın.

3. PC'nin çeşitli sürücüleri ve ısı değerleri olur.Örneğin HDD , RAM , GPU , CPU vs. gibi sürücüler için ayrı ayrı ısı değerleri mevcuttur.Eğer işlemcinin sıcaklığından bahsediyorsan yazılımıyla öğrenebilirsin.
 


Üst Alt