Beyin Üzerinde Olumsuz Etki Yapan 11 Gıda

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Beyin Üzerinde Olumsuz Etki Yapan 11 Gıda
Beyin Üzerinde Olumsuz Etki Yapan 11 Gıda



Bu beslenme söz konusu olduğunda, bu gıdalar her türlü olduğu belirtilmelidir: başkalarının kognitif fonksiyon teşvik ve belleği geliştirmek ise bazı süper gıdalar, fazla kilolu karşı büyük müttefik. Öte yandan, bazı gıdalar beynin işleyişi üzerinde yıkıcı bir etkisi olduğu bilinen ve beslenme olumsuz etkilerini sınırlamak amacıyla orta onları tüketmek için bize tavsiye edilir. , Burada yavaş ama emin adımlarla, zekanızı öldürmek iyi 11 gıdalar olduğunu söyledikten sonra:



Şekerli Ürünler

Şeker ve şekerli ürünler de bel için, ama beyin fonksiyonu için sadece kötü. Şeker Uzun vadeli tüketim nörolojik problemler bir zenginlik oluşturabilirsiniz, ve aynı zamanda bellek engelleyebilir. Öte yandan, şeker de öğrenmek için yeteneğini etkileyebilir bu önceden pişmiş ürünler, şeker, mısır şurubu ve fruktoz oranı yüksek olan ürünler önlemek için tavsiye edilir, neden bu.




Alkol

Alkol uzun vadede karaciğer zarar bilinen ve aynı zamanda "beyin sis" olarak bilinen neden olur. Adından da anlaşılacağı gibi, beyin sis dönem zihinsel karışıklık hissi ifade eder, açıkça düşünme yeteneğinizi, hem de hafıza etkileri bir bulut gibi davranır. Hiç ortak bir öğe isimlerini hatırlayamıyorum fark etmiş, ya da belirli olaylar hatırlamıyorum ya da onların hayalleri vardı ya da gerçekten ne emin değil mi? Bu beynin dengesini etkiler yüksek alkol etkisinde olabilir. Neyse ki, bu belirtiler alkol durdurmak şartıyla geri alınabilir, ya da haftada bir ya da iki içki için alımını sınırlamak.




Abur cubur


Montreal Üniversitesi'nde yapıldı yeni bir çalışma abur cubur böylece depresyon ve anksiyete ile ilişkili belirtiler yol açan, beyinlerinde kimyasal değiştirebilirsiniz olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca, yağ oranı yüksek gıdalar da onları tüketen durdurduğunuzda çekilme belirtileri benzer bazı belirtiler tetikleyebilir. Bu besinler dopamin üretimi, mutluluk ve refah genel bir duygu teşvik önemli bir kimyasal etkiler. Ayrıca, dopamin aynı zamanda kognitif fonksiyon, öğrenme kapasitesi, uyanıklık, motivasyon ve belleği destekler. Aşırı yağ içeren tüm gıdalar önlemek için önemli olmasının nedeni budur.



Kızarmış yiyecekler

Bu çocuklarda ve yetişkinlerde hem de hiperaktivite neden olduğu davranış ve kimyasal nedeniyle bilişsel işleyişini etkileyebilir -. Hemen hemen tüm işlenmiş gıdalar kimyasallar, boyalar, katkı maddeleri, yapay tatlar, koruyucu ve bu içeren Kızartılmış veya işlenmiş gıdalar yavaş yavaş beyinde bulunan sinir hücrelerini yok. Ancak, bazı yağlar diğerlerine göre daha tehlikeli - ayçiçek yağı en zehirli olanlar arasında olduğu kabul edilir.

İşlenmiş Veya Ön Pişirilmiş gıdalar

Sadece kızarmış gıdalar gibi, işlenmiş veya pişirilmiş gıdalar da merkezi sinir sistemi etkileyecek ve onlar da (örneğin Alzheimer hastalığı gibi) da canlı bir dejeneratif beyin hastalığı gelişme riskini artırır.




Çok Tuzlu gıdalar



Herkes tuzlu gıdalar kan basıncı etkiler ve kalp üzerinde çok zor olduğunu bilir. Araştırmalar Ancak, tuz (sodyum) yüksek miktarda içeren gıdalar bilişsel fonksiyonlarını etkileyen ve düşünme yeteneğinizi bozabilir. Aksi belirtilmedikçe, tuzlu gıdalar zekayı etkilemez!

Nitekim olarak, tuzlu gıdalar ve nikotin tüketimi de tuzlu gıdalar için sert yoksunluk belirtileri ve istek neden olarak, ilaçlarla aynı etkilere sahip olduğu gösterilmiştir.




Hububat, dışında% 100 Tahıllı

Tahıl her türlü çok zengin ve elyaftır ve arteriyel yaşlanma önlediği bilinmektedir% 100 tam tahıl dışında, beynin işleyişi ve genel sağlık üzerinde etkisi var. Düzenli tahıl tüketmek durumunda, vücudunuz gerekiyordu ve hafıza kaybı ve beyin sis de yaşayabilirsiniz daha hızlı yaş riskler. Kompleks karbonhidratlar için düzenli karbonhidrat değiştirmeyi deneyin, o söyledikten sonra - yapmanız gereken tüm tam tahıllı ekmek tercih etmektir!









İşlenmiş Proteinler

Proteinler kasların yapı taşlarıdır ve vücudun düzgün çalışması için çok önemlidir. Et yüksek kaliteli protein en zengin kaynağıdır, ancak sosisli sandviç, salam, sosis ve gibi aşırı işlenmiş protein kaçının. Vücudun sinir sistemi ısı yalıtımı doğal proteinler farklı olarak, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. Bu doğal, yüksek kaliteli protein kaynağı olarak doğal balık (özellikle ton balığı ve somon), süt, ceviz ve tohumlar tercih edilir.




Her ne pahasına Trans yağlar kaçının

Trans yağlar yüksek kolesterol ve obezite kalp-ilgili konularda bir dizi sorun, neden. Senin beynine daha durgun hale Ancak, onlar, hem de beyniniz için kötü, onlar refleksleri ve beyin yanıt kalitesini etkiler - onlar inme riskini artırdığı söz değil!

Trans yağlar da beyin üzerinde başka etkileri olabilir: çok uzun süre tüketilen, onlar Alzheimer hastalığı neden büzülme için biraz benzer beyin büzülmesine bir tür neden olabilir. Sadece trans yağ tüketiminizi sınırlayarak Bunu önlemek ve inme riskini azaltabilirsiniz - Bu beyin büzülmesine trans yağ yavaş yavaş damarların zarar olması nedeniyle gerçekleşir.




Yapay Tatlandırıcılar

Insanlar kilo vermek çalıştığınızda, onlar sadece yapay tatlandırıcılar şeker yerine bir gecede ince olacağını düşünmek eğilimindedir. Bu yapay tatlandırıcılar daha az kalori içeriyor doğrudur, ama aslında yarardan çok zarar getirebilir! Uzun bir süre için kullanılan, suni tatlandırıcılar size tatlandırıcı yüksek miktarda kullanımı, özellikle beyin hasarına neden ve bilişsel kapasite engelleyebilir.




Nikotin


Nikotin gerçekten bir gıda ürünü olmadığını olmasına rağmen, hala glikoz ve oksijen düzenli akışı ile birlikte, bu önemli organa kan akışını kısıtlayarak beyin hasara yol açtı. Nikotin erken yaşlanma, kötü nefes neden olur ve akciğer kanseri için artan bir risk oluşturmaktadır, ama aynı zamanda kılcal damarların, bu beyin fonksiyon söz konusu olduğunda çok önemli bir rol oynamaktadır küçük kan damarları sıkarak üretim ve nörotransmitterlerin işlevi etkiler sadece .

 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, .caner., PME 4L ve 1 kişi daha


achambo

achambo

Üye
:tşk: bilgilendirme için
 
BLooD_ReG

BLooD_ReG

Üye
Teşekkürler
 
.caner.

.caner.

Üye
:tşk:
 
Fatic

Fatic

Üye
Yemek için geriye ne kaldı :S
 
0MG90

0MG90

Üye
:tşk: güzel konu
En iyisi salata hazırla hergün onu ye
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Faydalı bir konu, paylaşım için teşekkürler.
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
Güzel konu :tşk: beyine faydalı olanlar icinde bir konu ac
 

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
12
Görüntüleme
859
hikmet366
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
521
x-scarface
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
369
Haydar


Üst Alt