Besin Grupları Süt Ve Türevleri Nelerdir

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Besin Grupları Süt Ve Türevleri Nelerdir
Süt beslenmemizde neredeyse en önemli gıda maddelerinden biridir.

Süt ve süt ürünleri, güçlü kemik yapısı ve dişler için çok değerli kalsiyum kaynaklarından birtanesidir. Süt ve süt ürünleri yeterli miktarda alınmadığı takdirde, ilerleyen yaşlarda osteoporoz gibi hastalıklara yakalanma olasılığı daha fazladır.

Ayrıca Süt ve süt türevlerinde bulunan kalsiyum sinir sistemimiz ve kaslarımızın fonksiyonlarının düzenli çalışmasına ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.Birçok çok süt ve türevlerinde kalp hastalığına neden olan domuş yağların yüksek olması nedeniyle, yağsız yoğurt, az yağlı peynir, ekşi krema gibi az yağlı veya yağsız süt ürünlerinden kullanmak önemlidir.

Süt türevleri, kalsiyum sağlamasının yanında, B vitaminleri, selenyum, protein, çinko, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineraller sağlamaktadır. Birçok süt ürünü insan vücudunun kalsiyumu emmesine yardımcı olan D vitaminiyle güçlendirilmiş. Ayran ve Yoğurt gibi süt kültüründen elde edilen ürünler, bağırsak sisteminin sağlıklı biçimde çalışmasını sağlayan ve bazı hastalıkların önlenmesine yardımcı olan probiyotikler veya iyi bakterileri içermektedir.
 

Benzer Konular



Üst Alt