Belediyelerin kadro standart cetveli yenilendi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bRuTaL`

bRuTaL`

Üye
    Konu Sahibi
Belediyelerin kadro standart cetveli yenilendi
Belediyelerin kadro standart cetveli yenilendi


31 Mayıs 2009


Büyükşehir ilçe belediyelerinin norm kadro standart cetveli yenilendi.

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinin, hukuki durumları ve hizmet özelliklerine göre “(A) Büyükşehir belediyeleri, (B) il belediyeleri, (C) büyükşehir ilçe belediyeleri, (D) ilçe ve belde belediyeleri, (E) belediye bağlı kuruluşları, (F) mahalli idare birlikleri” şeklinde tespit edilen 6 ana grup, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan 2008 yılı adrese dayalı nüfus sayımında belirlenen nüfuslara uygun şekilde yeniden düzenlendi.

Her grup kendi nüfusuna göre alt gruplara ayrıldı. (B), (C) ve (D) gruplarındaki belediyeler; ilçe merkezi, sanayi veya ticaret ve turizm niteliklerinden birini taşıması durumunda bir üst, iki özelliğe sahip olması durumunda iki üst, üç özelliğe sahip olması durumunda üç üst nüfus grubuna çıkarıldı. (E) grubunda yer alan belediye bağlı kuruluşları ile (F) grubunda yer alan mahalli idare birlikleri, hizmet özelliklerine göre tasnif edildi.

Yönetmeliğin ekinde yer alan “(C) Grubu: Büyükşehir İlçe ve İlk kademe Belediyeleri Norm Kadro Standartları Cetveli” de yenilendi.







AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt