Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?
bebek cinsiyeti ne zaman belli oluri bebek cinsiyeti ne zaman kesinleşir, bebek cinsiyeti hangi ayda öğrenilir, bebek cinsiyeti hangi ayda belli olur, bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur, bebek cinsiyetini anlama zamanıi bebek cinsiyeti ne zaman öğrenilir, bebeğin cinsiyeti ne zaman oluşur, bebeğin cinsiyeti ne zaman anlaşılır, bebeklerde cinsiyet kaçıncı haftada belli olur

Baba adayının ve gebe annenin en çok merak ettikleri bebeğin cinsiyeti. Her zaman sağlıklı olsun gerisi önemli değil derler ama yineden içten içe merak ederler. Kız mı? erkek mi? olacak diye sabırsızlanarak bebeğin cinsiyetini öğrenme gününü beklerler. Bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur biliyor musunuz?



Uzmanlar bu konu ile ilgili olarak,''Aslında bebeğin cinsiyeti döllenme meydana geldiği anda bellidir.Burada tek belirleyici babadan gelen spermin cinsidir. Eğer bu sperm Y kromozomu taşıyor ise bebek erkek, X kromozomu taşıyor ise bebek kızı olacaktır. Ancak cinsiyetin tespiti ancak ultrason ile görülebilecek büyüklüğe ulaştığında mümkün olur. Genellikle 14-16. haftalardan itibaren tecrübeli gözler bebek cinsiyetini saptayabilir.

Tanı amaçlı yapılan ve bebekten doku alınmak sureti ile gerçekleştirilen biopsi sonucu bebeğin cinsiyeti %100 doğrulukla saptanır ancak bu işlemler sadece tıbbi bir gereklilik varsa yapılır. Sadece cinsiyet tayini için yapılmaz.

Bebeğin cinsiyeti hamileliğin 15. haftasından itibaren ultrasonla belirlenebilir''diye konuşturlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt