Barcelona'nın tüm dünyada kaç taraftarı var?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
qurbuz

qurbuz

Üye
    Konu Sahibi
Barcelona'nın tüm dünyada kaç taraftarı var?
Barcelona'nın tüm dünyada kaç taraftarı var?
Barcelona asbaşkanı Marc İngla, tüm dünyada yaklaşık 160 milyon taraftara sahip olduklarını söyledi.




290 milyon avroluk bilanço rakamıyla Manchester United ve Real Madrid gibi dev kulüplerle aynı seviyeye gelen Barcelona'nın asbaşkanı İngla, kulüp olarak daha büyümek istediklerini ve şimdiki hedeflerinin Çin ve Kuzey Amerika pazarları olduğunu söyledi.

İngla konu hakkında yaptığı açıklamada, "Şu anda ticari büyüklük olarak dünyanın ilk üç kulübünden biriyiz. Dünyanın enz zengin kulüplerinin bulunduğu Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) ve Amerikan Futbol Ligi (NFL) takımlarının hepsinden daha ilerideyiz. Tüm dünyadaki 160 milyon kadar taraftarımıza yakın olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz," diye konuştu.

Barcelona'nın televizyon gelirlerinin yaklaşık yüzde 80'ninin, ürün satış gelirlerinin ise yarsının yabancı pazarlardan geldiğini belirten İngle, "Barça TV toplam 155 ülkedek yayın yapıyor. Cep telefonu sahiplerine sunduğumuz multimedya pakedinin yalnızca Japonya'da 15.000 üyesi var İngilizce web sitemize ayda 60 milyon ziayretçi giriyor," dedi.

Gelecek sezonki hazırlık kampının bir kısmını ABD'de yapmayı planlayan kulübün asbaşkanı, Çin ve ABD'nin futbol endüstrisi bakımından en hızlı büyüyen pazarlar olduğunu da vurguladı
 

omayra

Üye
Futbol konularını futbol bölümünde açalım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt