Bağışıklık sistemimizi güçlendiren besin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bağışıklık sistemimizi güçlendiren besin
Kış aylarında tatlı krizleriyle başa çıkmak,
bağışıklık sistemini güçlendirmek sanıldığı kadar
zor değil.
Günlük alışkanlıklarda yapılacak küçük
değişikliklerle kilo vermek ve hastalıklardan
korunmak mümkün. Yapacağınız doğru seçimler ve sağlıklı pişirme
yöntemleriyle sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz.
Medical Park Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet
Uzmanı Gizem Keservuran, “Hava sıcaklığının
düşmesiyle birlikte vücudumuz değişen iklim
koşullarına uyum sağlamak adına kendi önlemlerini alır ve yağ yakımı odaklı değil yağ
depoları vücudunuzu korumak adına harekete
geçer. Aynı zamanda soğuk havayla birlikte
vücudumuzun enerji ihtiyacı artar. Bunun
yanında bağışıklık sistemimiz de vücudumuzu
hastalıklardan ve enfeksiyonlardan korumak adına daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar”
açıklamasını yaptı. Keservuran kilo ve
bağışıklığı korumanın ve sağlıklı kalmanın
formüllerini verdi. İşte o formüller... Mercimek çorbanıza zerdeçal katın Soğangiller ailesinden kuru soğan ve pırasa,
içerikleriyle bağışıklık sistemimizin savunma
kalkanlarıdır. Yeşil mercimek-kırmızı mercimek
ise yüksek besin değerleri ve posa içerikleri ile
bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklerini
göstermektedir. Baharatlar ise adeta orkestra şefi gibi yemeklerimizin lezzetine yön
vermektedir. Kış aylarında hastalıklardan
korunmak adına zerdeçallı-tarçınlı mercimek
çorbanıza her akşam yemeğinde yer
verebilirsiniz. Kestaneyi soğutup sütlü kahveyle yiyin Kestaneyi patates gibi düşünnün; çok sıcakken
tükettiğinize kan şekeriniz yükselir akabinde
düşme eğilimi gösterir ve kısa sürede tekrar
açlık hissi oluşur. Kestaneyi soğuduktan sonra
ister közlenmiş ister haşlanmış fark etmez
yanında 1 bardak sütlü kahve ile tükettiğinizde sizi uzun süre tok tutar. KANSERE DAVETİYE! Kışın vazgeçilmezi çorbaları hazırlarken yağda
unu kavurmak, bir diğer deyişle terbiye
hazırlamak yaygın bir uygulama. Oysa yüksek
ısıda kavurma işlemi, kanserojen öğelerin açığa
çıkmasına sebep olacak, kullandığımız beyaz
un besin değeri düşük bir karbonhidrat kaynağı olacaktır. Beyaz un yerine tam buğday unu,
yağda unu kavurma yerine yumurta ile tam
buğday ununu karıştırarak kıvam vermek
mümkün. TATLI KRİZİNİ ‘BİTTER'LE BİTİRİN! Kışın karbonhidrat ihtiyacımız daha da artar. Bu
gibi durumlarda akla ilk gelen şerbetli tatlılar,
çikolata ve baklava gibi enerji içeriği yüksek tatlı
çeşitleri olur. Oysa İşlenmiş şeker içeriği yüksek
besin tüketimi; tat eşiğimizin yükselmesine, sık
aralıklı acıkmamıza neden olur ve kan şekeri kontrolü zorlaşır. Kakao oranı yüksek bitter
çikolata, kakao antioksidan aktiviteye sahiptir ve
tatlı krizlerinde sağlıklı bir seçimdir. MANTI YERiNE ALDANTE MAKARNA Tahıl grubu besinler temel karbonhidrat
kaynaklarımızı oluşturmaktadır. Ancak püf
noktası; pirinç pilavındaki nişastanın yüzde 80'i
vücudumuzda emilirken, bulgur pilavı ve az
pişmiş makarnadaki nişastanın yüzde 40'ı
emilmektedir. Bu nedenle ana yemeklerde pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, mantı yerine aldante
(dişe dokunur anlamına gelmektedir)-az pişmiş
makarna doğru seçimler olacaktır. Doğa,
mevsime uygun olarak ihtiyacımız olan tüm
sebze ve meyveyi bize sunmaktadır; örneğin
balkabağı. Kış aylarının vazgeçilmez tatlısıdır. Kabak tatlısı sevmiyorsanız eğer, mevsim
meyvelerinden olan ayva tatlısı da tercihleriniz
arasında yer alabilir. Kaynak : samanyoluhaber
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
386
rear2011
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
3K
DarkredBlue61
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
345
hikmet366


Üst Alt